Spring til indhold
Nyhed

Rismarksbroen: Trafikken bliver normaliseret i slutningen af november

18-11-2016

Der er blevet arbejdet ekstra hårdt på Rismarksbroen i de seneste måneder, og det betyder, at trafikken kan blive normaliseret igen. Fra den 30. november kan både biler og lastbiler frit benytte Rismarksbroen igen.

 

- Det var nødvendigt at få renoveret broen, men jeg ved, at det har været til stor gene for beboerne i området og bilister på ringvejen. Jeg er glad for, at der var opbakning til mit ønske om at sikre dobbeltrettet trafik for personbiler og mindre varevogne under renoveringen, for ellers havde det været ulideligt for alle. Nu er arbejdet snart slut, og dermed slipper lastbilerne for at finde andre og mindre hensigtsmæssige veje, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Først lastbiler – siden cykler

Af sikkerhedshensyn var det under renoveringsarbejdet ikke muligt at skabe plads til lastbiler. Derfor blev der opsat sluser, som skulle hindre lastbiler og brede køretøjer i at passere broen. Disse forhindringer bliver fjernet natten mellem den 29. og 30. november, og herefter kan lastbiler passere igen.

 

Der vil dog fortsat være lidt arbejde på Rismarksbroen. I den kommende tid vil cykelstien på broens vestlige side blive færdiggjort sammen med fugekonstruktionerne ved broens ender. Desuden bliver der etableret en helle på broen.

 

Dette arbejde vil blive udført, mens biler og lastbiler kan benytte broen. I 2017 vil kørebanerne og cykelstien få lagt det endelige slidlag, som ikke kan udføres øjeblikkeligt på grund af årstiden.

 

Mens cykelstien/fortovet bliver færdiggjort på broen, skal cyklister og fodgængere fortsat benytte den midlertidige fællessti gennem ådalen.

 

I løbet af december kan cykler og gående benytte broen igen, hvorefter fællesstien bliver nedlagt, da der kun er givet en midlertidig tilladelse til ruten gennem fredsskoven.