Spring til indhold
Nyhed

Bertel Haarder indtræder i bestyrelsen for Brandts i Odense

13-12-2016

Det er en kulturpolitisk kapacitet, som indtræder i bestyrelsen for den selvejende institution Brandts i Odense. Tidligere kultur- og kirkeminister Bertel Haarder er netop udpeget af By- og Kulturudvalget som nyt bestyrelsesmedlem for Brandts - Museum for kunst og visuel kultur.

 

- Jeg har haft et ønske om, at Bertel Haarder kunne blive en del af bestyrelsen, så jeg er naturligvis meget glad for, at han kommer ind. Vi får et meget kompetent bestyrelsesmedlem med stor viden og interesse for det kulturelle. Desuden kommer han fra en spændende baggrund og med stor erfaring, så han kan ikke undgå at blive et betydeligt aktiv for Brandts, siger bestyrelsesformand Palle Skov Jensen.

 

Med en samling på mere end 15.000 klassiske kunstværker, internationalt fotografi og tegninger kan besøgende på to smukke adresser i Odense opleve en række store kunstnere, fotografer og billedskabere - og i skiftende udstillinger kan man kan gå på opdagelse i nye billedformer.

 

Brandts er et anderledes kunsthus i konstant udvikling, og det ser Bertel Haarder frem til at blive en del af.

 

- Jeg har været meget imponeret, når jeg har besøgt Brandts. Det er en fornøjelse, jeg har haft flere gange, og det må være en af de mest kreative kunsthaller i landet. Jeg glæder mig meget til at komme tættere på processen, når Brandts skal videreudvikles i de kommende år, siger Bertel Haarder.

 

Ifølge vedtægterne for Brandts skal det sikres, at bestyrelsen besidder de rette kompetencer til institutionens aktuelle udfordringer, og her bliver der blandt andet lagt vægt på viden og erfaring inden for økonomi, jura, strategi samt kunst og kultur.

 

- Der er ingen tvivl om, at vi får et bestyrelsesmedlem med en unik baggrund. Bertel Haarder er den længst siddende minister siden systemskiftet i 1901, og han er kendt for sin store historiske og kulturelle interesse og viden. Desuden er han den første kulturminister, der har taget initiativ til at rette op på den skæve fordeling af nationale kulturmidler, så jeg er overbevist om, at vi får et dybt engageret bestyrelsesmedlem til Brandts, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Bertel Haarder overtager pladsen fra Kim Gundersen, adm. chef hos Statens Museum for Kunst, som har ønsket at udtræde af bestyrelsen. Han skal i første omgang sidde i bestyrelsen for Brandts frem til 1. juli 2017, hvor der er ordinær udpegningstermin af fire bestyrelsesmedlemmer.

 

Med udpegelsen af Bertel Haarder består bestyrelsen i Brandts af formand Palle Skov Jensen (direktør Jensens Bøfhus), næstformand Bolette Christensen (CEO Børnefonden), Steen Møller (rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Odense Kommune), Hans Bøgh-Sørensen (adm. direktør Orifarm Group A/S), Anne-Mette Hansen (personalerepræsentant), Anders Wedel Berthelsen (byrådsmedlem i Odense Kommune), Poul Bache (tidl. vicedirektør for Kulturstyrelsen) og Christina Wilson (kunstrådgiver).