Spring til indhold
Nyhed

PRÆCISERING AF DATO. Anker Boye og bankdirektør beder om hjælp efter bytur: Hvor mange bønner er der i sækken?

09-05-2016

Alle, der har et bud på antallet af fairtrade kaffebønner i sækken, kan møde op d. 13. maj kl. 14-15 på l. Vilhelm Werners Plads i Odense, hvor Anker Boye sparker Verdens Største Kaffepause i gang i Odense.

 

KAFFEPAUSE KICK OFF PROGRAM

  • Anker Boye, styregruppeformand for Fairtrade By Odense sparker Verdens Største Kaffepause i gang i Odense.
  • Jonas Giersing, direktør for Fairtrade Mærket, fortæller om klimaudfordringer og Fairtrade.
  • Nelle’s Coffee & Wine sørger for gratis Fairtrade-kaffe til de første 200 kaffeelskere på pladsen.
  • Gæt hvor mange kaffebønner, der er i kaffesækken og vind 1.000 kr. fra Merkur Andelskasse til Fairtrade-produkter!
  • McDonald’s Odense uddeler 500 fairtrade-kaffekort à 15 kr.

STED: Foran Odense Fødevarefællesskabs bæredygtige hus på l. Vilhelm Werners Plads i Odense (Odense Fødevarefællesskab viser interesserede rundt i det bæredygtige hus i forbindelse med arrangementet).

 

Om Verdens Største Kaffepause Verdens Største Kaffepause er en international kampagne med over 20 deltagende lande. Målet er at drikke over 100 mio. kopper Fairtradekaffe i løbet af den 13., 14. og 15. maj. I Danmark organiseres Verdens Største Kaffepause af Fairtrade Mærket og i Odense støtter Partnere bag Fairtrade By Odense aktivt op om kampagnen bl.a. ved at donere præmier til kampagnens fotokonkurrence. Verdens Største Kaffepause sætter fokus på, at millioner af kaffebønder bliver påvirket af konsekvenserne af de globale klimaforandringer.

 

Læs meget mere om Verdens Største Kaffepause på https://www.odense.dk/FairtradeByOdense eller i Fairtrade By Odenses kampagneflyer: http://kortlink.dk/m6hw. Flyeren er også vedhæftet.

 

Opret din kaffepause på https://www.fairtradechallenge.org/dk. Her kan du også udfordre dine venner, familie og kolleger til at holde en kaffepause.

 

Vedhæftede fotos:

  • Foto1: Anker Boye og Jesper Kromann er for nyligt set køre rundt i Odense city med en kaffesæk fyldt med fairtrade kaffebønner. Den der gætter, hvor mange kaffebønner der er i sækken – eller den der kommer tættest på - vinder en check på 1.000 kr. doneret af Merkur Andelskasse.
  • Foto2: Anker Boye og Jesper Kromann står ved Huset d. 13. maj kl. 14-15 på l. Vilhelm Werners Plads og modtager bud på hvor mange fairtrade kaffebønner, der er i sækken. Den der gætter, hvor mange kaffebønner der er i sækken – eller den der kommer tættest på - vinder en check på 1.000 kr. doneret af Merkur Andelskasse.
  • Foto 3: Ernst Kier, indehaver af tre Mc Donald’s familierestauranter i Odense har donere 500 fairtradekaffekort à 15 kr. som deles ud ved Kick Off på Verdens Største Kaffepause.
  • Grafik med QR-kode som går til videoen med Anker Boye og Jesper Kromann på bytur i Odense.

Videoen med Anker Boye og Jesper Kromann ligger på både facebook og på youtube:

http://www.facebook.com/FairtradeByOdense

https://www.youtube.com/watch?v=ANGO4Uzvia4

 

 

Evt. spørgsmål kan rettes til:

Anker Boye, borgmester og fmd. for styregruppen for Fairtrade By Odense og fmd. for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 40 75 33 33

Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder for Fairtrade By Odense, Odense Kommune, Bæredygtighedssekretariatet, tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk

Jesper Kromann, afdelingsdirektør Merkur Andelskasse: tlf. 62 65 67 85 / jek@merkur.dk