Spring til indhold
Nyhed

Og de nominerede til Odense Bæredygtighedspris 2015 er...

05-02-2016

Det er Odense Bæredygtighedsråd som uddeler Bæredygtighedsprisen og rådets formand Anker Boye fortæller:

 

- Det glæder mig, at der også i år var indstillet mange gode og i øvrigt meget forskellige bæredygtige initiativer til Bæredygtighedsprisen. Det fortæller mig, at den helhedsorienterede tilgang, som bæredygtighed står for, er noget der arbejdes med bredt i Odense, siger Anker Boye.

 

Sidste års prisvinder BioTrans Nordic har haft stor glæde af at vinde Odense Bæredygtighedspris. Direktør Søren Jeberg fortæller:

 

- At vinde Bæredygtighedsprisen har betydet meget for os. Vi har fået rigtig mange henvendelser, som også har udmøntet sig i flere ordre fra hele landet. På den måde er vi et lysende eksempel på at vækst og bæredygtighed går hånd i hånd. Det kan med andre ord betaler sig at være bæredygtig, siger Søren Jeberg.

 

De tre nominerede:

 

  • Tietgen KompetenceCenter, International afdeling med et initiativ, som har til formål at gennem uddannelse og kompetenceafklaring af at integrere flygtninge/indvandrere på det danske arbejdsmarked.
  • Fyns Almennyttige Boligselskab med et initiativet, som har til formål at forbedre og fremtidssikre de boligsociale og fysiske forhold i Korsløkken. Initiativet er gennemført sammen med en lang række aktører heriblandt 5E BYG, som er hovedentreprenør på byggepladsen.
  • De Forenede Dampvaskerier i Odense med rengøringskonceptet Viima, som på basis af en ny fiberteknologi er til gavn for miljø, arbejdsmiljø og økonomi. Systemets effekt er dokumenteret af uvildige akkrediterede institutter og har bidraget til en stor vækst på vaskeriet i Odense.

Tid og sted: Torsdag d. 3. marts 2016, kl. 16-18 i Festsalen på Odense Rådhus.

 

 

Tilmelding: Senest onsdag d. 24. februar via www.odense.dk/Baeredygtighedsraad. Angiv venligst ved tilmeldingen om du fx har behov for døvetolk. Alle interesserde er velkomne.

 

Tekst til det vedhæftede foto: ”Glæden var stor, da Anker Boye sidste år overrakte Bæredygtighedsprisen til Søren Jeberg og Søren Pihl fra BioTrans Nordic. Virksomheden har efterfølgende fået mange henvendelser, som også har udmøntet sig i ordre fra hele landet.”

 

Yderligere oplysninger:

Anker Boye, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 4075 3333.

Søren Jeberg, direktør, BioTrans Nordic: tlf. 4031 7717 / spj@biotrans-nordic.com

Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 2459 7656 / tjc@odense.dk