Spring til indhold
Nyhed

Odenses frivillige vil gerne på skolebænken

26-10-2016

Mange odenseanere nyder godt af byens rige foreningsliv, og de kan ikke mindst takke de aktive frivillige, som gør en stor indsats i hverdagen. Uden dem var der ingen foreninger, som vi kender dem i dag.

 

Derfor arbejder By- og Kulturforvaltningen på at understøtte foreningerne og de frivillige, så Odense fortsat kan være en by med masser af muligheder for et aktivt og socialt fritidsliv. Det sker blandt andet gennem udbud af forskellige kurser til foreningernes frivillige, og interessen har været overvældende. Fem ud af efterårets og vinterens syv kurser er fuldt booket.

 

- Jeg roser ofte Odenses frivillige, men det er bestemt også fortjent. Efter min mening er foreningslivet og frivilligheden en del af fundamentet for det danske samfund – og for det gode liv. Derfor glæder jeg mig meget over, at der er en åbenlys interesse for at blive klogere og udvikle sine kompetencer gennem vores udbudte kurser, workshop og oplæg. Det viser styrken i Odenses foreningsliv, og det kommer hele byen til gavn, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

De udbudte kurser leverer en bred vifte af tilbud til byens frivillige. Der er mulighed for at blive klogere på den gode ansøgning, bestyrelsens rolle eller styrke lederegenskaberne hos foreningens medlemmer.

  • Fyraftensmøde: 165 tilmeldte (135 pladser tilbage - normalt fremmøde cirka 140)
  • Bestyrelsens ansvar og pligt: 20 tilmeldte - syv på venteliste
  • Konfliktløsning: 16 tilmeldte - fire på venteliste
  • Odense ForeningsLederAkademi: 25 tilmeldte
  • Undgå de 9 nej´er: 15 tilmeldte - én på venteliste
  • Workshop regnskabsafslutning 10/1: 12 tilmeldte
  • Workshop regnskabsafslutning 24/1: Fire tilmeldte (otte pladser tilbage)

Den store interesse har også givet sig udslag i forespørgsler om flere kurser. Derfor overvejer forvaltningen i første omgang, om der skal arrangeres yderligere et kursus om bestyrelsens ansvar og pligt, hvor ventelisten er størst.

 

Information, tilmelding til kurserne samt kontaktoplysninger til Fritid og Eliteidræt kan findes på http://www.odense.dk/foreningskurser.