Spring til indhold
Nyhed

Odenses folkeskoler får eventyrlige bøger for en kvart million

23-11-2016

Det bliver næppe svært for Odenses skoleelever at komme i gang med Books & Magics udgave af ”Den lille havfrue”. I bøgerne bliver H.C. Andersens eventyr bragt til live med Augmented Reality – AR – som også er teknologien bag årets helt store spilhit – Pokemon Go.

 

AR kombinerer den virkelige verden med computergrafik, information og spil ved hjælp af en telefon eller tablet, og nu bliver AR en del af undervisningen i Odenses folkeskoler, når Books & Magic overrækker H.C. Andersen Fonden 1.000 eksemplarer af ”Den lille havfrue”.

 

- Vi tror på, at AR kan skabe en magisk oplevelse, som fremmer lysten til at læse og lære, hvilket skoleeleverne forhåbentlig også vil opleve. Nu har vi udgivet ”Den lille havfrue”, og vores næste udgivelse bliver ”Fyrtøjet”, så vi er meget begejstrede for H.C. Andersen. Derfor vil vi også gerne give noget tilbage til hans fødeby, siger Mark Folkenberg fra Books & Magic.

 

Andersen ind i undervisningen

Bøgerne har en værdi af en kvart million kroner, og de blev overrakt til H.C. Andersen Fonden ved et arrangement i Mindesalen i H.C. Andersens Hus, hvor en 3. klasse fra Munkebjergskolen fik mulighed for at teste bøgerne, før de dukker op på skolerne.

 

- I Fonden arbejder vi aktivt for, at H.C. Andersen bliver integreret mere i undervisningen, for eventyrene er ikke alene fantastiske historier – de gør os også klogere på verden og hinanden. AR er netop et af fremtidens redskaber til at sikre, at eventyrerne fortsat vil være nærværende i børn og unges bevidsthed. Derfor siger vi tusind tak for gaven fra Books & Magic, og vi er glade for at kunne give bøgerne videre til byens folkeskoler, hvor de sikkert vil blive flittigt brugt, siger by- og kulturrådmand samt medlem af H.C. Andersen Fondens bestyrelse Jane Jegind (V).

 

Med 1.000 bøger er der mulighed for at levere et klassesæt til samtlige kommunale folkeskoler i Odense, og rådkvinde for børn og unge, Susanne Crawley Larsen (R), glæder sig over, at skolerne får mulighed for at kombinere eventyrdigteren og moderne teknologi i undervisningen.

 

- I eventyrets by gør vi en dyd ud af sprog, lige fra børnene er helt små. Vi ved, at børn lærer på mange forskellige måder, og vi ved også, hvor betydningsfulde børns læsefærdigheder er for deres videre færd i livet, og når de skal erobrer verden. Jeg håber, at det digitale kan motivere endnu flere til at læse.

 

Books & Magic er en ung virksomhed, som arbejder med Augmented Reality-bøger. Formålet er at sætte fantasien i gang og inspirere børn til at læse og udforske historien gennem spil og leg. ”Den lille havfrue” er deres første udgivelse.

 

H.C. Andersen Fonden blev i sin nuværende form etableret i 2009, og den står for koordineringen af arbejdet med at øge kendskabet til H.C. Andersen nationalt og globalt.