Spring til indhold
Nyhed

Odense Sportscentrum modtager Danskernes Idrætspris 2015

09-01-2016

Lørdag aften kunne Odense Sportscentrum fejre en stor triumf ved DR’s Sportsgalla i Herning. Multi- og kampsportshuset vandt Danskernes Idrætspris 2015, og den sejr betød både hæder og 50.000 kroner i præmie.

 

Siden åbningen i juni 2015 har Odense Sportscentrum samlet mange små og mindre sportsgrene i ét hus, hvor 24 forskellige klubber hører hjemme. Flere tusinde kvadratmeter og moderne, flotte faciliteter på Thorslundvej er i dag rammen om mere end 700 medlemmers ugentlige motion og samvær – og huset har tilmed engageret sig i ”den åbne skole” med spændende tilbud til elever i Odenses folkeskoler.

 

- Jeg vil gerne sende en varm lykønskning til folkene og foreningerne bag Odense Sportscentrum. Det er utrolig flot at vinde Danskernes Idrætspris, og jeg synes, at det er en fuldt fortjent sejr. Her ser vi et fornemt eksempel på frivillige og foreninger, der går sammen om at skabe noget, som ingen af dem kunne have løftet alene. Det kan kun være en inspiration for os andre, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Vinderen af Danskernes Idrætspris bliver fundet gennem regionale nomineringer og afstemninger, før DIF’s bestyrelse kårer den endelige vinder på baggrund af tre kriterier.

 

  • Kompetence - vinderinitiativet skal have et højt ambitionsniveau – også i udførelsen.
  • Effektivitet og værdiskabelse - ressourcerne er brugt effektivt til gavn for borgerne. Kort sagt, hvor mange kommer initiativet til gode, og er pengene brugt fornuftigt.
  • Innovation - det skal være et nyskabende initiativ, som kan tjene til inspiration for andre.

 

Disse kriterier lever Odense Sportscentrum i den grad op til, og huset er i fortsat udvikling. I sensommeren åbnede Styrke & Motion i Odense Sportscentrum med fitnessfaciliteter for hele familien.

 

- I By- og Kulturforvaltningen er det et klart mål, at Odense skal tilbyde et bredt og varieret fritidsliv med aktiviteter for enhver smag. Her er Odense Sportscentrum et flot eksempel på mængden af tilbud med alt fra aikido over brydning og kickboxing til fægtning og yoga. Vi ser frem til at følge husets udvikling i de kommende år, siger afdelingschef for fritid og biblioteker, Martin Petersen.

 

http://www.odensesportscentrum.dk kan interesserede finde mere om husets sportsgrene, faciliteter, træningstider samt læse om priser og medlemskaber.