Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune vært for Handicap Grand Prix 2016

04-10-2016

På fredag står den på fest, farver og god musik i Odense, når det årlige Handicap Grand Prix løber af stablen. Traditionen tro dyster 10 bands med udviklingshæmmede og handicappede kunstnere om årets Grand Prix sejr. Kunstnerne har selv skrevet både sange og musik og fremfører også selv deres numre på scenen.

 

Odense vandt sidste år

Handicap Grand Prix blev sidste år afholdt i Skanderborg. Her løb Odense-bandet ”BALI” med sejren, og derfor er det i år Odense Kommune, der er vært for arrangementet.

 

Fra Brian Skov Nielsen, rådmand på ældre- og handicapområdet, lyder det:

 

”Det er en helt vild dejlig og livsbekræftende event at skulle være vært for, og jeg glæder mig så meget. Jeg har gennem de sidste måneder fulgt med i planlægningen af Handicap Grand Prix og bl.a. mødt det borgerudvalg bestående af ti handicappede borgere, som sammen med os har planlagt og udviklet det hele for at sikre, at festen bliver i borgernes ånd. De har udvist et fantastisk drive og har på vegne af mennesker med handicap vist, hvor meget målgruppen egentlig kan - hvis bare den får lov.”

 

Grand Prix med det hele

Ud over selve Grand Prix konkurrencen, som strækker sig fra 12.00 til 17.00, vil der om aftenen være ”afterparty” med bl.a. koncert med Lise Haavik, vinder af det danske Melodi Grand Prix 1986, koncert med BALI, der vandt sidste års Handicap Grand Prix og show ved Vikings Cheerleaders fra Syddansk Universitet.

Frank Megabody, sanger og entertainer, vil give den som konferencier og dagen igennem guide både kunstnere og publikum godt igennem festen, og så vil der være mulighed for at gå på opdagelse i fire spændende temaklubber.

 

Lokalt Grand Prix samarbejde

Ovennævnte temaklubber står Social- og Sundhedsskolen Fyn og ikke mindre end 110 studerende for. De studerende har siden sommerferien løbende været i dialog med Borgerudvalget for Handicap Grand Prix og på baggrund heraf udviklet de fire temaklubber, der byder på aktiviteter inden for jul, kærlighed, skønhed og naturligvis Grand Prix.

 

Ud over samarbejdet med Social- og Sundhedsskolen Fyn har Odense Kommune også samarbejdet med UCL, der i anledning af Handicap Grand Prix på fredag indstiller undervisningen, så de studerende fra 1. årgang kan hjælpe til som frivillige under afviklingen af festen.

 

Om dette siger Brian Skov Nielsen:

 

”Det er helt fantastisk at mærke den opbakning og det engagement, som vi har mødt i lokalsamfundet, når vi har henvendt os omkring Handicap Grand Prix. Det vidner om et civilsamfund, der har øje for, hvad vi kan udrette sammen. Vi er meget taknemmelige for den hjælp, vi får fra bl.a. Social- og Sundhedsskolen Fyn og University College Lillebælt, men vi er også stolte af at kunne give de studerende nogle oplevelser og noget erfaring, som de kan bruge i deres videre uddannelsesforløb.”

 

Fakta om Handicap Grand Prix

- Det er 20. gang, at der i år afholdes Handicap Grand Prix i Danmark.

 

- Formålet med at afholde Handicap Grand Prix er at skabe et inkluderende fællesskab omkring en unik oplevelse, der giver plads til udvikling af mennesker uanset alder, køn, hudfarve og evner.

- Jury’en består i år af et bredt og stærkt felt af musikkyndige. Dommerne er: Yvonne Jeanette Kjærran, Bo Gryholt, Hans Peter Lund, Basiru Suso og Søren Larsen.

 

- Handicap Grand Prix 2016 er i år udviklet og tilrettelagt sammen med et borgerudvalg bestående af 10 handicappede Odense borgere. De er garanter for, at festen er i brugernes ånd.

 

- Over 500 gæster har allerede pr. dags dato meldt deres ankomst.

 

- Handicap Grand Prix afholdes i Odense Congress Center i Hal C. Der er fri adgang for pressen.

 

- Arrangementet strækker sig fra kl. 12.00 til kl. 20.00 (inkl. afterparty). Dørene åbner kl. 11.00.

 

Køb billet og læs mere om Handicap Grand Prix på: Hjemmeside: http://hgp.dk

 

Følg også med på Facebook: https://www.facebook.com/HGP2015/?fref=ts