Spring til indhold
Nyhed

Odense henter integrationserfaringer fra Stuttgart

31-05-2016

Under besøget i Stuttgart, hvor bystyret er værter og har stået for det praktiske arrangement, skal den odenseanske gruppe både se en række projekter og indsatser samt møde borgmester, andre politikere, repræsentanter for ministerier og delstaten Barten-Württemberg.

 

Erfaringer, inspiration og læring fra besøget i Stuttgart skal indgå i forvaltningens og udvalgets igangværende arbejde med en integrationsstrategi. Et arbejde, der blev skudt i gang sidste mandag med en workshop på Teater Momentum med politikere, medarbejdere og en stribe repræsentanter fra det odenseanske erhvervsliv, kulturliv, uddannelsesinstitutioner og frivillige foreninger. Integrationsstrategien, der både retter sig mod nytilkomne flygtninge og de, der er kommet hertil tidligere, men endnu ikke er integreret, udarbejdes hen over sommeren og forventes politisk behandlet til efteråret.

 

Stuttgart har lige som Odense formået at sprede de nye borgere over hele byen og derved undgået en gentagelse af fortidens ghetto-agtige beboelser. Hele 40 procent af Stuttgarts beboere er af anden etnisk herkomst, hvilket byen har formået at udnytte til både vækst og et stort antal iværksættere. Stuttgart lavede i øvrigt helt tilbage i 2001 den første version af deres integrationsstrategi – ”The Pact for Integration”, som mange andre i mellemtiden har ladet sig inspirere af. Stuttgarts tiltrækning af højuddannet udenlandsk arbejdskraft samt vækstorienterede oplæg indgår også i besøget.

 

 

 

 

Det samlede program for de to dages besøg i Stuttgart er vedhæftet.