Spring til indhold
Nyhed

Odense Byråd godkender lokalaftale med lærerne

27-04-2016

Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, får lærerne på folkeskolerne i Odense Kommune mere fleksible rammer at planlægge undervisningen i.

Et enigt Odense Byråd godkendte her til aften en lokalaftale om arbejdstid, der blandt andet giver lærerne fem timer ugentligt til forberedelse, som de selv kan disponere over.

 

- Vi har som kommune en kæmpe opgave med at sikre, at vores børn og unge bliver dygtige, empatiske, tolerante, nysgerrige og modige, så de som voksne kan tage vare på sig selv, det samfund og den verden, de er en del af. Derfor er jeg vanvittigt glad for, at det er lykkedes Odense Kommune og Odense Lærerforening at lave en lokal arbejdstidsaftale for lærerne, som giver større fleksibilitet og forhåbentlig også en større trivsel omkring løsningen af deres opgaver, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R), som selv tog initiativ til lokalaftalen i februar.

- Det har krævet gensidig tillid at forhandle aftalen. Jeg håber, den varsler en ny og mere tillidsfuld tid for samarbejdet mellem Odense Kommune og byens mange hundrede lærere, siger hun.

 

Formanden for Odense Lærerforening, Anne-Mette Kæseler Jensen, er også tilfreds med aftalen.

- At skabe den gode folkeskole er er fælles opgave, og jeg ser lokalaftalen som et vigtigt skridt i den rigtige retning, siger Anne-Mette Kæseler Jensen.

- Da det var et krav fra byrådets side, at aftalen skulle være budgetneutral, så vil økonomien på skoleområdet fortsat være stram. Men derfor skal vi alligevel gøres vores fælles bedste for at skabe de mest optimale vilkår under de eksisterende rammer, siger lærernes formand.

Aftalen er i første omgang gældende frem til sommerferien 2017.