Spring til indhold
Nyhed

Ny talentklasse populær blandt musikalske folkeskoleelever

19-08-2016

Alle nodestativer kommer i brug, når Odense Musikskole i eftermiddag byder 25 elever fra 16 forskellige skoler i Odense Kommune velkomne i den nye musikklasse. 33 havde søgt om en plads, så der skulle en samtalerunde til for at finde de 25, som var bedst egnet til at bruge hver fredag eftermiddag og en enkelt lørdag om måneden på at spille klassisk eller rytmisk musik.

 

- Jeg er glad for, at så mange ser en mulighed for at undersøge, om musikken måske er noget, der skal være en større del af deres liv - måske ligefrem noget man kan leve af. Musik er fantastisk til at skabe fællesskaber, men også til fordybelse. Jeg er stolt over, at vi i Odense Kommune har det tilbud til vores unge, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

 

Med musikklassen er Odense Musikskole i gang med at etablere et musikalsk undervisningsmiljø for unge musiktalenter, som der kun findes en håndfuld andre steder i Danmark.

 

- Vi opfylder et behov, der er blandt de mest musikinteresserede unge. Som en af dem sagde under optagelsessamtalen, så er det ensomt at sidde i en klasse og være den eneste, som spiller klarinet, siger souschef Maibrit Baagøe Schmidt fra Odense Musikskole.

 

Formålet med at oprette talentklassen er ikke nødvendigvis at drive nye stjernekomponister eller professionelle musikere frem, men også at kunne tilbyde et musikalsk fællesskab på højt niveau, som eleverne kan bruge til at afklare, om de vil forsøge at gøre musikken til deres levevej.

 

- Vi fokuserer på fællesskabet ved hjælp af fag som sammenspil, hørelære og musikkendskab, så instrumentalundervisning bliver der ikke noget af, siger Maibrit Baagøe Schmidt fra Odense Musikskole, som både satser på rytmisk og klassisk musik.

 

- En tredjedel af eleverne spiller klassisk, mens de øvrige to tredjedele spiller rytmisk, siger souschefen om musikklassen, som får til huse på Odense Musikskole i Danmarksgade.