Spring til indhold
Nyhed

NBA-stjernen Andre Drummond fra Detroit Pistons drysser stjernestøv over NBA 3X i Odense

09-05-2016

ODENSE, 9. maj 2016 - Odense Kommune afholder sammen med The National Basketball Association (NBA) og Sport Event Denmark for andet år i træk NBA 3X på Havnepladsen i Odense d. 3-5. juni. I år besøges eventen af 2016 NBA All-Star Andre Drummond fra Detroit Pistons. NBA 3X kombinerer en 3-mod-3 basketturnering med gratis og sjove basketball aktiviteter for fans i alle aldre. Tilmeldingen for hold er åbnet og kan ske via nba3xodense.com. Alle opfordres til at registrere sig hurtigst muligt, da der er et begrænset antal pladser.

 

Kapaciteten er vokset fra 70 hold op til 100 hold, hvilket gør det til den største streetbasket turnering i Skandinavien. Turneringen vil bestå af hold på tre til fire spillere i følgende aldersgrupper: blandet hold (under 12), piger (under/over 16) og drenge (under 14, under 16 og under 18). Arrangementet vil også omfatte åbne kategorier for både mænd (hobby og elite) og kørestolsbrugere samt en international række med hold fra Bosnien-Herzegovina, Tyskland, Finland, Holland, Norge og Sverige. Vinderen af denne række kvalificerer sig direkte til FIBA 3X3 World Tour Prague Masters som afholdes i august.

 

"Sidste år var der en fantastisk stemning både på havnen og i Vollsmose," siger Odenses borgmester Anker Boye." I år bliver det hele endnu større, så jeg har store forventninger, og glæder mig til at Odense igen bliver indhyllet i den her helt særlige stemning af show og sportslige toppræstationer."

 

"NBA 3X gjorde sin entré i Danmark sidste år. Succesen gentages igen til sommer og igen med Odense som vært," fortæller Lars Lundov, Direktør i Sport Event Danmark. ”Med NBA 3X har vi en unik mulighed for at række ud til og involvere nye målgrupper. Sidste sommer var der eksempelvis besøg af en af NBA’s stjerner hos udsatte unge i Vollsmose. Vi kan sammen med Game og Odense således bruge NBA 3X til at sætte fokus på både streetkulturen og streetsporten,"

 

"Vi er begejstrede for at kunne komme tilbage til Danmark med NBA 3X," siger NBA EMEA Senior Vice President & administrerende direktør, Benjamin Morel. "NBA 3X er en fantastisk mulighed for fans at komme helt tæt på og få en autentisk NBA oplevelse, og jeg vil gerne sige tak til Sport Event Denmark og Odense Kommune for igen at gøre dette arrangement muligt."

 

En weekend fyldt med street basket og underholdning begynder fredag den 3. juni, når Vollsmose Torv og gadeidrætsorganisationen GAME er værter for Street GAME, en begivenhed med fokus på gadeidræt som basketball, panna, parkour og meget mere. Samtidig vil André Drummond og NBA-maskotten Harry the Hawk fra Atlanta Hawks komme forbi og møde alle de fremmødte fans.

 

Lørdag og søndag den 4.-5. juni er det muligt at komme helt tæt på og opleve den specielle NBAatmosfære, når NBA 3X slår lejr på Havnepladsen og byder publikum og deltagere velkommen tilkonkurrencer og underholdning. Aktiviteterne spænder fra konkurrencer om driblefærdigheder, 3points shootout, til basketball clinics og autograf- og spørgesessioner med André Drummond ogNBA maskot Harry the Hawk samt musik, live DJ og meget mere.

 

NBA 3X eventen skydes i gang med en kick-off begivenhed på Vollsmose Torv den 3. juni med enefterfølgende streetbasketturnering d. 4.-5. juni på Havnepladsen med fornemt besøg af DetroitPistons’ center André Drummond.

 

Andre Drummond blev valgt som den 9. spiller ved NBAs draft i 2012 af Detroit Pistons. Han harsidenhen spillet Rising Stars Challenge under NBA All-Star i 2013 og 2014, hvor han i sidstnævnteblev kåret MVP. Andre Drummond havde sin første optræden som NBA All-Star under dette årsNBA All-Star i Toronto. Andre Drummond førte ligaen med 14.8 rebounds per kamp i dennesæson, og hjalp Detroit Pistons til deres første playoff siden 2009.

 

Fans kan få løbende opdateringer om eventen via Facebook på facebook.com/nba3xodense.

 

Fansopfordres til at dele videoer og billeder op til og fra eventen ved at bruge følgende hashtags:#NBA3XDK#sporteventdk#weloveasphalt#odenseerawesome

 

Facts og program for NBA 3X OdenseTurneringen i Odense er en del af NBAs verdensomspændende basketball- og fanevent, NBA 3X.Turneringen er åben for alle basketspillere og tilmelding kan ske via nba3xodense.com. Forudenturneringen, vil der være opvisning fra NBA Dunk Team, NBA maskotten Harry the Hawk og NBAspilleren Andre Drummond. Eventen byder på masser af underholdning og konkurrencer for fans ialle aldre, bl.a. live musik, Celebrity Game, skate område, Q&A, autograf session m.v.

 

Fredag, d. 3. juni 2016, kl. 15:00-20:00 - Street GAME ved Vollsmose TorvL

ørdag, d. 4 juni 2016, kl. 10:00-21:00 – NBA 3X ved Havnepladsen, Odense (Londonsgade 1)

Søndag, d. 5 juni 2016, kl. 10:00-21:00 – NBA 3X ved Havnepladsen, Odense (Londonsgade 1)

 

 

Om NBA

NBA er en global sportsorganisation bygget op omkring tre professionelle sportsgrene og deres ligaer: National Basketball Association, Women's National Basketball Association og NBA Development League. NBA har en stor international tilstedeværelse med kampe og projekter i 215 lande, på 49 forskellige sprog og NBA merchandise sælges i mere end 125.000 butikker i 100 lande på 6 kontinenter. Ved starten af sæsonen 2015-16, havde holdene i NBA tilsammen 100 internationale spillere fra 37 lande. NBAs digital aktiver omfatter NBA.com og NBA-appen, med en historisk høj trafik i 2014-15 sæsonen samt NBA TV. NBA har skabt en af de største social media fællesskaber i verden med mere end en milliard likes og følgere globalt på tværs af alle ligaer, hold og spilplatforme. Gennem NBA Cares arbejder organisationen desuden med vigtige sociale spørgsmål så som uddannelse, sociale forhold og sundhed.