Spring til indhold
Nyhed

Lån en ladcykel er blevet en succes

07-07-2016

I foråret gav Odense Kommune mulighed for, at byens borgere kunne låne en ladcykel – ganske gratis – i op til tre dage. En let og sund transport af børn, indkøbsposer og meget andet krævede pludselig kun et par klik på en hjemmeside og et besøg hos en af fire cykelhandlere i byen.

 

Der har været seks ladcykler til udlån i de første måneder, og det har været et meget populært tilbud. Alene i projektet første uge kom der 50 reservationer og på bare én måned har 90 personer haft booket en ladcykel.

 

- Det er dejligt, at der er blevet taget godt imod projektet. En ladcykel giver mange muligheder for transport af varer og børn, udflugter med mere. Generelt kan en cykel være et godt alternativ til bilen på kortere ture, og her giver en ladcykel blot endnu flere muligheder i hverdagen. Forhåbentlig er der mange flere, som får lyst til at prøve ladcyklerne i de kommende måneder, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Succesen har medført, at Odense Kommune stiller endnu en ladcykel til rådighed for borgere, så der fremover er syv ladcykler med i projektet.

 

Der er tale om to forskellige modeller – Winther Kangeroo Cargo Bike og Christiania Bike – som kan bookes på Cyklisternes Bys hjemmeside og afhentes hos en af disse fire cykelhandlere:

  • Fri Bikeshop på Middelfartvej
  • Fri Bikeshop på Tagtækkervej
  • Folkebo Cykler
  • Oddershede Cykler

- Det har været en meget positiv oplevelse at være med i projektet. Kunderne har glade og tilfredse, og der er mange, som efterfølgende siger, at det var fantastisk. Vi har faktisk solgt tre ladcykler med direkte afsæt i udlånet. Men jeg kan da kun opfordre folk til at låne en ladcykel og tage en familietur i sommerferien. Systemet er meget nemt at bruge, siger Morten Plesner fra Fri Bikeshop på Middelfartvej.

 

Lån en ladcykel er en del af Odense Kommunes Mobilitetsplan, og det er muligt at booke en gratis ladcykel på www.cyklisternesby.dk