Spring til indhold
Nyhed

Kender du en frivillig social forening eller organisation, der fortjener at blive hyldet?

31-08-2016

Ildsjæleprisen uddeles ved en prisfest for alle Odenses frivillige sociale foreninger, og det foregår i festtalen på Odense Rådhus. Festen er en hyldest til de mange frivillige, der gør en stor forskel inden for socialt arbejde i Odense.Fejringen af årets ildsjæl bliver afholdt mandag den 26. september fra kl. 16.00-18.00, hvor borgmester Anker Boye overrækker prisen og standupkomiker Sebastian Dorset styrer slagets gang.

 

De frivillige bestemmer

Det er den almene befolkning, der indstiller frivillige foreninger og organisationer til prisen. Herefter nominerer Center for Civilsamfund tre af de indstillede foreninger/organisationer til prisen. Herefter er det de frivillige selv, der ved prisfesten den 26. september stemmer om, hvem der skal være årets ildsjæl.

 

Hvem kan indstilles til ildsjæleprisen?

Alle frivillige sociale foreninger og organisationer med indsatser i Odense kan indstilles til ildsjæleprisen. Dette gælder dog ikke enkeltpersoner. De indstillede foreninger og organisationer skal have gjort en indsats for udsatte børn og unge, ældre, handicappede, kronisk syge, udsatte eller vanskeligt stillede grupper ved f.eks. at styrke deres livskvalitet eller skabe synlighed omkring deres problemer.

 

Sidste års vinder af ildsjæleprisen var Børns Voksenvenner.

 

Hvordan indstilles en forening eller organisation til ildsjæleprisen?

Indstillinger sendes til BSF-frivillig@odense.dk senest mandag den 5. september.

 

Det vægtes højt, hvis foreningen har øget engagementet og styrket livskvaliteten for en gruppe mennesker med særlig vanskelige kår. Eller hvis foreningen har skabt synlig opmærksomhed omkring en overset problematik, modvirket ensomhed eller iværksat nyskabende aktiviteter med frivillige.

 

Alle kriterier kan læses på Odense Kommunes hjemmeside.

http://www.odense.dk/borger/kultur-natur-og-fritid/foreninger-og-frivilligt-arbejde/frivilligt-socialt-arbejde/samarbejde-mellem-frivillige-og-kommunen/ildsjaeleprisen

 

Skal du med til prisuddelingen?

Tilmeldingen til prisfesten, som foregår den 26. september i festsalen på Odense Rådhus, sker efter først-til-mølle-princippet. Send en mail til BSF-frivillig@odense.dk senest den 19. september, og oplys dit navn, mailadresse, antal personer du vil melde til.