Spring til indhold
Nyhed

Infoboksen i Odense får ny placering

30-08-2016

Infoboksen åbnede i februar 2012 og har siden haft 109.800 besøgende. Formålet med Infoboksens udstilling er, at borgere og andre interesserede kan få information om omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade. Det er vigtigt, at Infoboksen ligger tæt på byggepladsen, da den udover udstillingen huser projektets sekretariat.

 

Planlagt flytning

- Flytningen har hele tiden været planlagt, og nu er vi nået dertil, hvor vi må flytte for at gøre plads til den fremskredne byggeproces, siger projektleder ved Fra Gade til By, Peter Rothman Boas. Tidligere vurderede vi, at Infoboksen skulle flytte mere end én gang. Vi har dog været i stand til at optimere byggeprocessen i sådan en grad, at vi kan nøjes med at flytte Infoboksen denne ene gang, forklarer han.

 

Fra gade til byggeplads

Umiddelbart efter Infoboksens flytning går byggeriet i området i gang. P-kælderen under Fisketorvet skal miljøsaneres, inden den rives ned, og inden arbejdet med den nye p-kælder kan begynde.

 

- Vi har længe haft gang i mange forberedende aktiviteter med arkæologi og ledningsomlægninger på og omkring I. Vilhelm Werners Plads, Albani Torv og Fisketorvet. Flytningen af Infoboksen er et tegn på, at det egentlige byggeri går i gang i den sydlige del af vores projektområde, siger Peter Rothman Boas.

 

Efter miljøsanering og nedrivning af p-kælderen under Fisketorvet går arbejdet med den sydlige p-kælder i gang. Man opfører en toetagers p-kælder samt den tunnel, som skal forbinde det endelige p-anlæg med plads til ca. 1.000 biler.

 

Fakta om flytningen

  • Mellem den 15.-30. september flytter Infoboksen fra Fisketorvet til Albani Torv
  • Partnerskabet forventer, at Infoboksens udstilling åbner igen den 1. oktober
  • Mens udstillingen holder lukket, tilbyder projektets formidler rundvisninger i projektområdet. Rundvisningerne sker tirsdag, onsdag og fredag kl. 12.00 og igen kl. 14.00 i ugerne 38 og 39