Spring til indhold
Nyhed

Hvem skal bygge det nye H.C. Andersens Hus?

30-03-2016

Projektområdets 9000 m2 omfatter området omkring det nuværende H.C. Andersens Hus, Børnekulturhuset Fyrtøjet og Lotzes Have. Med udgangspunkt i et særligt fokus på H.C Andersens eventyrunivers og en tilhørende magisk have samler projektet H.C. Andersens Hus og Børnekulturhuset Fyrtøjet i én samlet og kraftigt udvidet attraktion i international klasse.

 

Vinderforslaget er en fortælling om et eventyrhus og -have, hvor H.C. Andersens eventyrlige univers kan opleves på det sted, hvor forfatteren er født, og midt i den by han voksede op i og fandt inspiration til sine senere eventyr. På forunderlig vis, bliver både have og bygning større end det museum og den Lotzes Have, vi kender i dag. Der skabes et sammenhængende offentligt tilgængeligt grønt byrum midt i den bydel, som opstår, hvor den tidligere Thomas B. Thriges Gade gennemskar bymidten.

Have og arkitektur bliver en del af en eventyrlig oplevelse, hvor grænsen mellem virkelighed og fantasi opløses.

 

Fem stærke danske og internationale teams har gennem det sidste halve år konkurreret om at udvikle det bedste bud på fremtidens H.C. Andersens Eventyrhus. De fem teams er:

 

  • Barozzi Veiga Architects sammen med GWITT Arkitekt og Rambøll Ingeniører
  • BIG Arkitekter med Moe Ingeniører og SLA Landskab
  • Entasis Arkitekter med Charlotte Skibsted landskab, Henrik Larsen Ingeniører og Anders Christensen Ingeniører
  • Kengo Kuma Architects med Cornelius+Vöge Arkitekter, Eduard Troelsgård Ingeniører og MASU Landskab
  • Snøhetta Arkitekter med Holscher Norberg Arkitekter og COWI Ingeniører

 

Projektet indgår som en væsentlig del af den store forandring af bymidten, der pågår i Odense i disse år efter lukningen af Thomas B. Thriges Gade. Dele af gaden, der tidligere har gennemskåret byen, indgår som en del af projektområdet, og bliver dermed en del af den nye bydel, der er på vej midt i Odense.

 

Afsløringen af vinderprojektet afslutter også det samlede konkurrenceforløb omkring H.C. Andersens Eventyrhus og giver således startskud til arbejdet med at tilvejebringe den nødvendige finansiering.