Spring til indhold
Nyhed

Hjemløse får tarteletfestival i Odense

22-12-2016

Bag initiativet står rådmand Steen Møller og Søren Windell, der driver Odense Tarteletfestival.

 

- Alene synet af en tartelet med dampende indhold får de fleste til at smile. Fra tarteletfestivalen ved jeg, hvordan denne kendte danske spise kan sætte gang i humør og livsglæde hos enhver. Det er den oplevelse vi nu gerne vil give til de odenseanere, der lever lidt på kanten i vores samfund. Og jeg har aftalt med Johnny Reimar, at han kommer og spiller. Musik skal der til, siger Søren Windell.

 

Der er længe til sensommer og august, men den 24. august er nøje udvalgt. Danmarks Radio henvendte sig i efteråret til Odense Kommune og spurgte, om kommunen sammen med andre danske kommuner ville være med til at øge bevidstheden om udsatte og hjemløse hele året – ikke bare til juletid. Det skal ske ved at forskellige kommuner ”laver jul” med et arrangement den 24 i en udvalgt måned.

 

- I Odense oplever vi også at ønsket om at hjælpe de udsatte i juletiden er meget større end resten af året, så derfor er det oplagt for os at gå med og lave et ”julearrangement” udenfor sæsonen. Jeg synes også, at det gerne må være både anderledes og festligt, og derfor min ide om en tarteletfestival for udsatte i sensommeren den 24. august. Jeg er glad for den umiddelbare begejstring jeg mødte hos Odense Tarteletfestival og er sikker på det bliver en fantastisk oplevelse for alle, siger rådmand Steen Møller.

 

Tarteletfestivalen vil blive arrangeret i samarbejde med en række lokale sponsorer, som skal findes efter årsskiftet. Der forventes 2-300 udsatte plus hunde til arrangementet, der planlægges midt på dagen med levende musik og lidt bægerklang. Arrangementet placeres i et miljø, hvor de udsatte færdes og føler sig trygge.

 

Nyheden om ”jul- hele-året” fortalte DR under sit store juleshow i TV lørdag den 17. december.

Julestemningen har danske kommuner fordelt således:

Kolding den 24. maj, Vejle 24. juni, Odense 24. august, Aarhus 24. oktober, Aalborg 24. november.

DR har dertil oprettet dr.dk/jul-hele-året hvor der løbende lægges nyheder ang. de forskellige initiativer op,