Spring til indhold
Nyhed

Generationer på tværs sætter gang i uge 23

30-05-2016

Motion er med til at holde kroppen i gang, så vi bibeholder vores fysiske færdigheder længst muligt. Derudover giver det øget overskud i hverdagen, frisk luft og socialt samvær. Alt sammen bidrager det til øget livskvalitet. Og netop derfor er det vigtigt at få de ældre op ad lænestolen og ud at gå.

 

Det er nemt, sjovt og socialt

Motionskampagnen Gang i Uge 23 skal sætte spot på, hvor nemt, sjovt og socialt det er at gå lidt mere i hverdagen. Det kræver hverken et abonnement til det lokale fitnesscenter eller det helt store udstyr.

 

”Vi håber, at kampagnen kan inspirere nogen ældre til at melde sig ind i den lokale gåklub eller starte sin egen. Herved opnår de ikke kun en sundhedsmæssig effekt, men de bliver også en del af et socialt fællesskab, hvilket måske i sidste ende kan gøre dem til herre i eget hus i længere tid,” udtaler rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Brian Skov Nielsen.

 

Og det sociale aspekt er netop en vigtig del af kampagnen. Derfor forsøger Odense Kommune at motivere folk til at gå en tur sammen med andre, det kan være naboer, venner, familie eller sågar børnehaven ved siden af.

 

Fra 0-100 årige i fælles trop

I alt 17 børnehaver har takket ja til at deltage i Gang i Uge 23. De er inviteret til at gå med på de planlagte plejecenterture til stor glæde for begge målgrupper. Turene er dermed tilrettelagt, så store som små kan holde til at være med. De 17 børnehaver stiller med ca. 200 børn.

 

”Vi har inddraget børnehaverne for at skabe et samspil mellem generationer. De ældre synes, det er så hyggeligt at få besøg, og børnene kan derfor motivere dem til at komme med på tur,” fortæller Elsebeth Lind Mikkelsen, der er frivillighedskoordinator og medarrangør af gå-kampagnen.

 

Spændende ture på programmet

Der er planlagt i alt 54 forskellige gåture i løbet af ugen. Turene arrangeres af frivillige foreninger, patientforeninger, andre aktive frivillige og Odense Kommune.

 

Der vil blandt andet være:

- en sommertur gennem Fraugde Mose den 6. juni

- en guidet tur i Jernalderlandsbyen den 7. juni

- en gåtur i området omkring HAWK-raketterne den 10. juni

- og gåture med rollatortjek undervejs (arrangeres tre forskellige steder i byen hhv. den 6., 8. og 9. juni.)

 

Der er derfor noget for enhver smag, udholdenhed og geografisk tilhørsforhold. Se vedlagte program og få overblik over alle gåturene i uge 23.

 

Praktisk information:

Programmet kan hentes på www.odense.dk/gangiuge23, på bibliotekerne, i Seniorhus Odense (Toldbodgade 5-7) og i Indgangen (Dalumvej 95 B).

 

Det er muligt at komme gratis med bus til og fra gåturene. Man skal blot hente et program og vise det til chaufføren, når man stiger på. Det gælder fra mandag den 6. juni til fredag den 10. juni fra kl. 8-17.