Spring til indhold
Nyhed

Fondsdonation sikrer veteranhjem i Odense

29-06-2016

Fondsdonationen sikrer sammen med en tidligere bevilling på otte millioner kroner fra Folketinget, at det unikke byggeri i Odense nu kan realiseres i haven ved det nuværende soldaterhjem på Sdr. Boulevard i Odense. Etableringen af Veteranhjem Odense er et samarbejde mellem Odense Kommune, Soldaterhjemmet Dannevirke og Fonden Danske Veteranhjem.

 

Odense og Fyn har i dag ikke noget Veteranhjem og det nærmeste Veteranhjem i Fredericia melder om overbelægning. I 2014 indledte Rådmand Steen Møller og Formanden for Soldaterhjemmet, Henrik Dyhr arbejdet for at få et Veteranhjem i Odense. I den forbindelse har de mødt flere tidligere udsendte fynboer og deres pårørende, der alle kunne berette om behovet for et hjem på Fyn.

 

- Det er fantastisk med denne kontante opbakning, der sikrer realiseringen af Veteranhjem Odense i den høje kvalitet, vi har haft ambitioner om. Veteranhjemmet skal være samlingssted for tidligere udsendte og samtidig fungere som et midlertidigt hjem for traumatiserede veteraner, der i en periode har brug for absolut ro og privatliv for at kunne håndtere tilværelsen. Danske udsendte kæmper for demokrati og fred flere tusinde kilometer hjemmefra. Når de vender hjem, skal de selvfølgelig have de bedst mulige vilkår. Jeg glæder mig til vi nu snart kan komme i gang med byggeriet, siger rådmand Steen Møller, der også er formand for Veteranhjem Odense, der sammen med Fonden Danske Veteranhjem står med ansvaret for byggeprocessen.

 

Mens landets øvrige veteranhjem er rykket ind i allerede eksisterende bygninger, skal Veteranhjem Odense etableres som et nybyggeri. Det giver en unik mulighed for at skabe de helt ideelle rammer for veteranhjemmets forskellige funktioner.

 

- Vi er dybt taknemlige for denne donation. Uden denne finansielle støtte ville vi ikke kunne realisere det flotte projekt i Odense, siger Flemming Rytter, formand for Fonden Danske Veteranhjem, der i forvejen har etableret veteranhjem på Frederiksberg, i Fredericia, Aalborg og Aarhus.

 

En idékonkurrence i foråret 2015 blev vundet af Arkitektfirmaet ISAGER sammen med Cornelius+Vöge. Det skete med et projekt, der ifølge dommerkomiteen kan skabe rammerne om et hjem for veteraner, hvor beboere både vil kunne finde ro og fred som i en munkecelle - eller vælge fællesskabet med andre tidligere udsendte.

 

Rådmand Steen Møller og Henrik Dyhr, der er formand for Soldaterhjemmet Dannevirke, har siden august 2014 arbejdet for at etablere et veteranhjem i forbindelse med det nuværende soldaterhjem på Sdr. Boulevard. Folketinget bevilgede i december 2014 otte millioner kroner til byggeriet. ”A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formaal” har nu bevilget 9,6 mio. kr. til projektet. Den formelle bygherre er Fonden Danske Veteranhjem, der har etableret de tre eksisterende veteranhjem på Frederiksberg, i Fredericia og Aalborg.