Spring til indhold
Nyhed

Folkeoplysende foreninger fra Odense vinder priser

23-09-2016

Aftenskolernes Pris er netop blevet uddelt for tredje år i træk. Det skete ved en fest i Kulturhuset Hermans i Tivoli Friheden i Aarhus, og det blev en uddeling med odenseansk hæder.

 

AOF Odense vandt Partnerskabsprisen for deres store engagement i Odenses folkeskoler, hvor AOF afvikler valgfag på fire forskellige skoler – blandt andet i fransk, spansk, drama, madkundskab og erhvervskendskab, hvor eleverne møder undervisere, som er professionelle inden for deres felt.

 

Desuden har AOF Odense involveret sig i ordblindeundervisning, blandt andet i form af kurser for forældre, så de har på mange områder engagereret sig betydeligt i Odenses skoleliv.

Der blev også uddelt en pris til FOF Odense-Fredericia-Middelfart, som kunne tage hjem fra Aarhus med den fornemme hæder som Årets Aftenskole.

 

I FOF’s hus i Odense bliver der arbejdet målrettet med at udvikle den klassiske aftenskole. Således er der afviklet morgenyoga for folk på vej til job, afholdt ugentlig morgensang, tilbudt madlavningskurser for enlige seniorer og socialt udsatte samt givet deltagerne på de kreative kurser adgang til huset via egen nøgle.

 

- Aftenskolerne - og vores folkeoplysende foreninger i almindelighed – er med til at gøre Odense til en dejlig by. Her kan vi blive klogere på os selv, historien, sprog eller andre kulturer, og der bliver knyttet stærke sociale bånd. Det er en del af fundamentet for det gode liv, og derfor vil jeg gerne sige tillykke til AOF og FOF samt tak til dem og alle de andre folkeoplysende foreninger i Odense, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Det er ikke første gang, at Odenses foreninger vender hjem fra Aftenskolernes Pris med en kåring. Det skete også i 2014, hvor Odense Aftenskole hjemtog den internationale pris – blandt andet for at hente udenlandske undervisere til byen.

 

Ved årets udgave af Aftenskolernes Pris blev der uddelt i alt 10 priser, og alle interesserede har haft mulighed for at indstille aftenskoler, personer og/eller kommuner til priserne.

 

Herefter har en jury bestående af Hans Stavnsager (Center for Frivilligt Socialt Arbejde), Malene Thøgersen (Videncenter for Folkeoplysning) og Kurt Smidt (Idræts- og fritidschef, Vejle Kommune) vurderet indstillingerne og kåret de endelige vindere.