Spring til indhold
Nyhed

Flot stigning i skolebesøg på Odenses museer

30-08-2016

Byens skoleelever er blevet flittige gæster på Odenses museer, hvor undervisningen kan få anderledes og spændende rammer – f.eks. i Den Fynske Landsby, på Møntergården eller i H.C. Andersens Hus. I løbet af efteråret 2015 havde skolerne 3.500 elever på museumsbesøg, men allerede i foråret 2016 steg tallet med 2.200 elever, så hele 5.700 børn og unge kom tæt på historien.

 

Det er en glædelig udvikling, som sker på baggrund af halvandet års målrettet arbejde fra museernes side, hvor skoletilbuddene er blevet reviderede, så de tager højde for mulighederne i den nye skolereform. Desuden bliver skolerne inddraget aktivt, når der skal udvikles nye forløb og projekter på Odenses museer.

 

- Vi er meget glad for skolernes besøg, for det giver en mulighed for at vise, at historie er mere end blot bøger. Vores genstande og udstillinger giver en ekstra dimension til undervisning og beviser, at fortiden faktisk har eksisteret. Desuden giver deres besøg os vigtige erfaringer, som vi kan bruge i museernes tilbud, så de giver mening for skolerne, siger museumsinspektør for børn og unge hos Odense Bys Museer, Mette Stauersbøl Mogensen.

 

Forvaltning med mange skoleopgaver

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) glæder sig over, at museerne og skolerne arbejder stadig tættere sammen. Hun understreger, at det er vigtigt for By- og Kulturforvaltningen at være tæt på skolerne – ikke mindst, når det gælder udnyttelsen kultur- og fritidstilbuddene i Odenses.

 

- Det er vigtigt, at vi formidler vores fælles kulturhistorie, så den giver mening for børn og unge. På den måde får de en forståelse for, hvorfor Danmark og Odense ser ud, som det gør i dag. Det er en opgave, som vi skal tage meget alvorligt. Fuldstændigt, som vi skal sikre rene skoler og ordentlige faciliteter, så børnene får den bedst mulige hverdag, siger Jane Jegind.

 

Aktuelt inviterer museerne både skoler og lærer- og pædagogstuderende til at være med i udviklingen af en ny H.C. Andersen-undervisningsprofil, og i øjeblikket bliver der afholdt workshops om en ny særudstilling om Odenses opståen.