Spring til indhold
Nyhed

Det ny Carlslund ApS vandt udbuddet

10-02-2016

Senest i foråret 2018 slår Carlslund dørene op igen. Odense Byråd har netop vedtaget indstillingen fra et enigt By- og Kulturudvalg, og dermed er Det ny Carlslund ApS den nye grundejer, som skal opføre og drive det berømte spisested.

 

- Vi har ønsket et Carlslund i stil med det gamle, og det får vi også. Det bliver et moderne bindingsværkshus med respekt for historien og omgivelserne, og jeg tror, at mange odenseanere glæder sig til åbningen, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Det ny Carlslund ApS har lavet et skitseprojekt med en ny bygning, der minder meget om den tidligere. Der er tale om en bygning med bindingsværk og stråtag, men gæsterne skal ikke forvente, at de lave lofter i restauranten vender tilbage, for sådan må der ikke bygges mere.

 

- Carlslund var et unikt kulturminde for Odense, som betød meget for byen. Derfor er det vigtigt, at vi får genskabt bygningen i samme stil som den oprindelige. I By- og Kulturudvalget har der været fuldstændig enighed om visionen for et nyt Carlslund og om valget af vinderprojektet, siger Jane Jegind.

 

I udbuddet blev der således lagt vægt på, at Odense fik et Carlslund, som mindede om den brændte restaurant - både i udseendet og på menukortet. Derfor har det været vigtigt, at prisen alene ikke skulle være den altafgørende faktor, når der skulle vælges mellem de fire indgivne tilbud.

 

- Vi har haft fire virkelig gode projekter på bordet, og de kunne hver især have skabt et spændende Carlslund. På udvalgets vegne vil jeg gerne sige tak til alle byderne. Der er lagt en stor indsats og engagement i hvert bud, og det siger meget om betydningen og interessen for Carlslund. I sidste ende skulle vi træffe et valg, og det har vi gjort på baggrund af en samlet vurdering af skitseprojekt, forretningsplan og pris, siger Jane Jegind.

 

Salget af Carlslund indbringer Odense Kommune tre millioner kroner mere end forventet, og disse midler tilfalder fælleskassen, hvor de kan bruges til projekter eller områder efter politisk ønske.