Spring til indhold
Nyhed

Dansens Dag i Odense er for alle – også for børnene på H.C. Andersen Børnehospital

19-04-2016

Hvad er Dansens Dag

Dansens Dag foregår hvert år den 29. april, hvor dansen bliver fejret i hele verden. Dansens Dag sætter spot på dansens universelle evne til at krydse alle politiske, kulturelle og etniske grænser og forene folk i fred og venskab gennem et fælles sprog: DANS!

 

Dansens Dag i Odense

I Odense er der på tværs af byens danseaktører – professionelle som amatører - en stærk tradition for at bakke op om Dansens Dag. Det afspejler sig i programmet, som indeholder over 30 forskellige optrædener og aktiviteter. Det er altså noget for enhver smag uanset alder, og om man er til ballet eller bollywood.

Programmets aktiviteter er centreret omkring Brandts Klædefabrik og Odense midtby, men enkelte aktører har sat sig for at brede det gode budskab om Dansens Dag endnu længere ud. Det gælder som sagt Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, men også Allingham Dance Team og SDU Vikings Cheerleaders, som udbyder workshops til skoler rundt omkring i Odense. Modern Move Company, et nyt fremadstormende kompagni i Odense, gør sit for at få dansen ud til hele Odense; de kan blandt andet opleves i Rosengårdcenteret kl. 14.00.

 

Dansekonkurrence, Åndernes Hus og DJ’s

Traditionen tro afholdes der dansekonkurrence kl. 18.30 på Amfiscenen, hvor dygtige dansere blandt andet dyster på deres formidlingsevne og samspil med publikum. Kl. 19.30 lukker Ingrid Kristensen & Co. Amfiscenen med uddrag fra danseforestillingen Åndernes Hus, hvorefter der er kæmpe fest i Store Sal i Kulturmaskinen, hvor alle er velkommen!

 

Tjek programmet ud på www.oplev.odense.dk/dansensdag - der er helt sikkert også noget for dig!

 

 

Vedhæftet findes programmet for Dansens Dag 2016, pressemeddelelsen som word-fil, samt fire billeder fra Dansens Dag 2015, som frit kan benyttes.