Spring til indhold
Nyhed

Carsten Koch bliver formand for Beskæftigelses Task Force Odense

29-11-2016

Ledigheden i Odense Kommune er blandt Danmarks allerhøjeste. Derfor har et flertal i Byrådet bakket op om Borgmester Anker Boyes forslag om at nedsætte en hurtigt arbejdende task force, der skal komme med en række anbefalinger til at skubbe på beskæftigelsen i Odense Kommune. Målet er, at anbefalingerne hurtigt skal kunne omsættes i praksis og bidrage til målsætningen om, at få ledigheden ned på landsgennemsnittet eller derunder.

 

-Jeg er stolt over, at få muligheden for at stå i spidsen for Beskæftigelses Task Force Odense. Det er en spændende, men også udfordrende opgave, der vil få betydning for rigtig mange mennesker i Odense, når task forcens idéer skal føres ud i livet, siger Carsten Koch.

 

Carsten Koch er tidligere formand for Beskæftigelsesrådet og har senest været formand for Koch-udvalget, der i marts 2015 afleverede sine anbefalinger til regeringen omkring indsatsen for borgere på offentlig forsørgelse.

 

Beregninger viser, at der årligt vil være ca. 180 millioner kr. mere til kernevelfærd, hvis Odense Kommune får nedbragt ledigheden til landsgennemsnittet. Derfor er der store perspektiver i at øge beskæftigelsen. Både på det personlige plan for dem, der kommer i arbejde, men også for resten af kommunens indbyggere, der vil kunne mærke en øget beskæftigelse ved investeringer i kernevelfærden.

 

-Jeg er utrolig glad for, at det er Carsten Koch, der kommer til at stå i spidsen for Beskæftigelses Task Force Odense. Han har en betydelig viden inden for beskæftigelsesområdet, og har senest som formand for Koch-udvalget været med til at sætte en retning for beskæftigelsesindsatsen i Danmark. Det glæder jeg mig til, at han og resten af task forcen også vil medvirke til i Odense. Lavere ledighed vil gøre det muligt i endnu højere grad at prioritere velfærden til Odenses indbyggere, siger Odenses Borgmester Anker Boye.

 

Udover Carsten Koch vil Beskæftigelses Task Force Odense få yderligere 5-6 medlemmer, der endnu ikke er udpeget. Task Forcen vil blive forankret med sekretariatsbetjening af både Borgmesterforvaltningen og Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, og anbefalingerne fra Beskæftigelses Task Force Odense skal implementeres i samspil med den øvrige beskæftigelsesindsats i Odense Kommune.

 

-Jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet. Med Carsten Koch i spidsen håber jeg, at Task Forcen kan pege på løsninger for de helt specielle udfordringer, vi har med ledigheden. Nu skal vi have fundet ud af, om det er særlige rammevilkår i Odense, som gør, at vi har alt for mange ”kunder” i beskæftigelsesbutikken. Vi skal geare Odense til vækst, så jobbene er der. Og så skal vi samtidig sikre, at de ledige er interessante for vores virksomheder – det kræver et godt match og et stærkt samarbejde mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og Odense Kommune. Carsten Koch har efter min mening indsigten og erfaringen til at komme med nye indsigter og dermed nye muligheder for at nedbringe ledigheden, siger Odenses Beskæftigelses- og Socialrådmand Steen Møller.