Spring til indhold
Nyhed

Amerikanske roser til Odenses cyklende børn og skoleelever

25-02-2016

I januar var engelske The Guardian begejstret for Odense og ikke mindst byens stærke cykelkultur. Nu er det amerikanske The Washington Post, som lader sig imponere af Odense.

 

Avisen kan fortælle sine læsere, at næsten fire ud af fem skoleelever går eller cykler til skole, hvilket står i modsætning til udviklingen i USA, hvor antallet af cyklende skolebørn har været faldende.

 

The Washington Post har brugt Sct. Hans Skole som eksempel, og i artiklen bliver det bemærket, at skolen kun benytter sig af busser på meget lange udflugter. Desuden hæfter The Washington Post sig ved Odenses mange og sikre cykelstier.

 

- Det er glædeligt, at Odense bliver bemærket og anerkendt i udlandet for vores indsats for cyklisterne. Vi tager ofte sikre skoleveje og supercykelstier for givet, men i vores omverden er dette ikke nogen selvfølge. Og at vi i Odense har hele 545 km cykelstier vækker i sig selv opsigt. Jeg ser den gode udvikling og opmærksomheden fra udlandet som et tegn på, at vi har ramt den rigtige balance i forhold til at gøre cyklen til et godt og oplagt valg fremfor at tvinge bilisterne ud af bilerne. Den vej vil jeg gerne fortsætte ud af, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

By- og Kulturforvaltningen har opstillet et ambitiøst mål om, at 90 procent af alle børn skal cykle eller gå til og fra skole, og der er – og vil blive – iværksat en række tiltag i samarbejde med byens skoler, som skal øge andelen i de kommende år.

 

Link til artiklen: https://www.washingtonpost.com/news/innovations/wp/2016/02/23/this-danish-city-is-so-bike-friendly-even-kindergartners-ride-to-school/