Spring til indhold
Nyhed

Ambitiøs beskæftigelsespolitik til Odense

12-01-2016

- Vi har både fået input til den nye politik på udvalgsmøder, på virksomheder, fra forvaltningen og fra en nylig høringsrunde, hvor repræsentanter for arbejdsmarkedets parter, virksomheder og uddannelsesinstitutioner har bidraget med kommentarer. Den kommende politik står således allerede på et solidt fundament, og den klare politisk retning for arbejdet med at få markant flere odenseanere i beskæftigelse forstærkes af, at det er et enigt udvalg, der står bag politikken, siger rådmand Steen Møller.

 

 

Vedtagelsen af den nye politik skete på robotvirksomheden Gibotech i Højby, hvor Beskæftigelsesudvalget holdte dagens udvalgsmøde. Udvalgsmøderne holdes ofte på odenseanske virksomheder eller organisationer, hvor udvalget får inspiration og viden direkte fra arbejdsmarkedet til brug i indsatsen for øget vækst og beskæftigelse i Odense.

 

Gibotech er en del af Odenses hastigt voksende robotmiljø og er netop med nye store ordrer i gang med at rekruttere nye medarbejdere til de kommende års vækst. Halvdelen af robotvirksomhedens medarbejdere er faglærte medarbejdere.

 

- Gibotech var et spændende sted at lægge sidste hånd på en beskæftigelsespolitik for de kommende år. Vi skal som kommune kunne servicere og støtte virksomheder i vækst med forskellige typer arbejdskraft og derved sikre, at virksomhederne kan vokse og skabe de nødvendige nye arbejdspladser her i Odense, så vi kan leve op til målene i den nye politik, siger rådmand Steen Møller.

 

Beskæftigelsespolitikken skal nu endeligt vedtages i byrådet. Herefter vil den nye politik blive omsat i konkrete handleplaner og implementeret i bl.a. den årlige beskæftigelsesplan.