Spring til indhold
Nyhed

Ambitiøs beskæftigelsespolitik med virksomhederne i centrum

27-01-2016

Målet med Beskæftigelsespolitikken er at nå en historisk lav ledighed i Odense på 3,4 procent i 2020 og samtidig sikre kvalificeret og veluddannet arbejdskraft til byens virksomheder.

 

- Matchet mellem virksomhedernes efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft og ledige med relevante kompetencer er den afgørende nøgle for at lykkes med det ambitiøse mål. Virksomhederne skal i centrum, og vi skal møde dem med et ”Hvad kan vi gøre for jer?”, for kun gennem øget vækst i virksomhederne og et intensiveret samarbejde mellem virksomhederne og jobcenteret når vi målet. Jeg tror i høj grad at adgang til kvalificeret arbejdskraft bliver fremtidens konkurrenceparameter, siger rådmand Steen Møller.

 

Alt for mange af Odenses borgere står uden for arbejdsmarkedet og det gavner ingen, hverken socialt eller økonomisk. Samarbejdet med byens ledige tager udgangspunkt i den enkeltes motivation, ressourcer og behov. De lediges kompetencer skal matches med den arbejdskraft, som Odenses virksomheder har brug for i de kommende år.

 

Det var et enigt Beskæftigelses- og Socialudvalg, der først i januar indstillede politikken til godkendelse i Byrådet. Beskæftigelsespolitikken vil nu blive omsat i konkrete strategier og handleplaner.

 

Læs beskæftigelsespolitikken her: http://www.odense.dk/indflydelse-og-politik/politikker-og-visioner/udvalgspolitikker/beskaeftigelsespolitik