Spring til indhold
Nyhed

Ambassadørbesøg på Odense Slot

25-02-2016

Torsdag middag havde by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) besøg på Odense Slot af den hollandske ambassadør Henk Swarttouw, som besøgte Fyn efter invitation fra Udvikling Fyn.

 

Ved besøget blev der lejlighed til at fortælle nærmere om Odenses mange cykelprojekter og tiltag. Både Danmark og Holland er store cykelnationer, og det er derfor oplagt, at der bliver udvekslet erfaringer og viden mellem landene.

 

- Odense blev kåret som Årets Cykelkommune 2015, og vi arbejder hele tiden på at gøre cyklen til et lettere valg uden at genere dem, som er afhængige af bilen. Her er det logisk, at vi kigger til Holland, hvor cyklen også er en stor transportform. Jeg har haft lejlighed til at præsentere flere af Odenses tiltag for ambassadøren, og det har været et spændende, lærerigt og hyggeligt møde, siger Jane Jegind.

 

På mødet blev Odenses Cykelhandlingsplan med 24 forskellige projekter og et budget på 30 millioner kroner gennemgået. Blandt de mere konkrete emner var projektet CykelScore, som er målrettet byens skoleelever. CykelScore belønner ture til skole og fritidsaktiviteter med mere. I 2015 modtog Odense Kommune en ”runner up”-anerkendelse ved CIVITAS Awards i Ljubljana, Slovenien for netop cykelscore.

 

Odense er vært for den nationale cykelkonference 2016, som bliver afviklet den 31. maj og 1. juni på Radisson Blu H.C. Andersen Hotel, og her vil der også være hollandsk besøg.

 

- I dag har jeg haft lejlighed til at høre rådmanden fortælle om Odenses initiativer, og jeg vender tilbage til Odense i forbindelse med den nationale cykelkonference. Danmark og Holland har meget tilfældes - også når det kommer til cykling. Derfor mener jeg, at vi bør samarbejde om at sprede budskabet om cyklen som transportmiddel til resten af verden, siger Henk Swarttouw.

 

Efter mødet på Odense Slot fortsatte Henk Swarttouw mod Jensen Seeds A/S i Odense SØ og senere mod Alfred Pedersen & Søn Aps i Bellinge. Tidligere på torsdagen var der besøg på Daloon A/S i Nyborg. Besøget var arrangeret af Udvikling Fyn.