Spring til indhold
Nyhed

550 skolebørn springer på cyklerne i Odense

24-08-2016

Torsdag den 25. august 2015 står i cyklernes tegn i Odense, når 550 skoleelever fra byens 5. klasser springer på cyklerne og sætter kursen mod Odense Idrætspark. Her byder ”Årlig Cykeldag” på alverdens former for bevægelse – lige fra atletik til Tae Kwon Do.

 

- Børn i 5. klasse har nået en alder, hvor cyklen sagtens kan indgå i skoledagen. Både denne særlige cykeldag, men også på alle andre skoledage. Og vi vil gerne inspirere både børn og lærere og vise dem, hvor let og billigt det er at cykle rundt i byen, siger mobilitetskonsulent Stine Grønbæk, der bliver bakket op af by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

- Cyklen giver en enorm frihed i hverdagen, hvor den gør det nemt at komme frem til kammerater, sportsaktiviteter og kulturoplevelser med mere. Desuden vil et øget fokus på cykling være med til at styrke den daglige trivsel og skolebørnenes sikkerhed i trafikken, så der er masser af grunde til at bakke op om cykeldagen.

 

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) er glad for, at cykeldagen bliver til en tradition:

 

- Når jeg cykler til arbejde om morgenen og møder en klasse på vej til et museum eller et idrætsstævne på deres cykler, kan jeg kun glædes over den energi, jeg møder. Det er skønt, at cyklen er et naturligt transportmiddel for børnene i hverdagen. Det gør vores by renere, sundere og med mindre støj. Og helt fint kunne det være at få lokket forældrene med på cykelbølgen.

 

Dagen i Odense Idrætspark er kommet i stand gennem et samarbejde mellem By- og Kulturforvaltningen og en række lokale foreninger og klubber, og byder på forskellige aktiviteter som for eksempel ishockey, springgymnastik, basketball og ikke mindst cykling på en vaskeægte cykelbane.

 

Den særlige dag for 5. klasserne er blevet døbt ”Årlig Cykeldag”, fordi det skal være en fast tilbagevendende begivenhed. I år er det andet gang dagen afholdes.

 

Læs mere om Odense mange cykelprojekter her: (http://www.odense.dk/topmenu/indflydelse%20og%20politik/hoeringer%20i%20odense/afsluttede/afsluttede%202013/~/media/HoringsPortal/Mobilitetsplan/Mobilitetsplan%202014-2015.ashx)