Spring til indhold
Nyhed

160 virksomheder med i Odense Mangfoldighedscharter

14-09-2016

- Vi kommer her til lederlounge hos Odense Mangfoldighedscharter for at lytte, for at lade os inspirere og for at blive del af et netværk, som er helt afgørende for os som international virksomhed. Vi er over 40 medarbejdere på kontoret i Odense, som kommer fra mere end 10 forskellige lande. Det giver os arbejdskraft med de rette kompetencer til robotudviklingen. Vi ønsker en større opmærksomhed på, hvordan vi integrerer og udvikler udenlandske medarbejdere i en dansk kultur via Odense Mangfoldighedscharter. Jeg håber at få stor nytte af det nye netværk, siger Rikke Risager, Vice President of Innovation i Blue Ocean Robotics

 

 

Blue Ocean Robotics har 110 ansatte i 11 lande. Virksomheden er en del af Odense Robot Cluster med 80 virksomheder inden for robotindustrien. Virksomheden samarbejder også med International Community Odense om fastholdelse af internationale medarbejdere,

 

 

- Robotindustrien i Odense er en vækstbranche i byen, og den beskæftiger mange udenlandske eksperter for at kunne udvikle og drive deres virksomheder. Også derfor er det en fornøjelse at byder en virksomhed som Blue Ocean Robotics velkommen i vores lokale arbejde med mangfoldighed. Mange og forskellige tilgange til arbejdet med mangfoldighed styrker vores arbejde med at virksomhederne bliver bedre til at arbejde med mangfoldighed og bruger det målrettet til at styrke væksten, siger Steen Møller.

 

 

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen tog initiativet til at samle Odenses virksomheder om mangfoldighed for halvandet år siden. Denne kombination af samarbejde imellem offentlig myndighed og private virksomheder omkring mangfoldighed har tidligere vakt udenlandsk interesse. Til tirsdagens møde på Hesehus A/S blev 22 nye virksomheder budt velkommen til samarbejdet.

 

Det næste mål er at runde 200 virksomheder.

 

- Jo flere medlemmer jo stærkere bliver netværket og udbyttet for Odenses virksomheder, siger Steen Møller.

 

Hovedtaler ved tirsdagens arrangement var klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt, der talte om nødvendigheden af at rekruttere internationalt og opkvalificere arbejdskraften nationalt for at fastholde Danmarks position som ”first mover” indenfor Grøn Energi.