Spring til indhold
Nyhed

135 virksomheder til Jobmesse Fyn 2016

30-08-2016

Mange brancher repræsenteret

Igen i år vil virksomhederne være bredt repræsenteret – lige fra bygge- og anlægsbranchen til virksomheder indenfor handel og hotel- og restaurationsbranchen. Virksomhederne deltager for at brande sig, søge kandidater til deres kandidatbank og nogle virksomheder kommer, fordi de har ledige stillinger, som de gerne vil have besat. Se listen med udstillere her.

 

Unik mulighed

De jobsøgende får mulighed for at få inspiration til deres jobsøgning, større kendskab til forskellige brancher, jobs og netværk og måske møde virksomheder, som potentielt står og mangler arbejdskraft.

I dialogen mellem virksomhed og kandidat, kan det vise sig at kandidaten mangler et kursus eller uddannelse for at komme i betragtning til et job ved virksomheden. Her giver jobmessen mulighed for at den jobsøgende kan gå direkte hen til uddannelsesinstitutionerne og blive klogere på en eventuel opkvalificering, som kan føre til job. Herefter kan den jobsøgende gå over til sit lokale jobcenter eller a-kasse og høre om de kan hjælpe med dette. Den jobsøgende får derfor mulighed for at komme hele vejen rundt. Den jobsøgende har endvidere mulighed for at få en make-over på selve messen. Det vil sige blive stylet af en frisør og få hjælp til sin elevatortale. Som noget nyt dækker TV2 Fyn hele jobmessen op til og under selve messen.

 

Fokus på de unge

Jobmessen har også fokus på de unge, hvor alle 10. klasser også har fået invitationen. I den forbindelse holder Tietgen oplæg bl.a. om arbejdsmarkedets ønsker til fremtidens ansatte. Derudover holder McDonalds og Kverneland oplæg om job- og uddannelsesmulighederne hos dem.

 

Det er vigtigt at starte så tidligt som muligt, hvor vi gør de unge opmærksomme på deres muligheder, men samtidig også giver dem en forståelse af arbejdsmarkedets behov og tendenser” fortæller afdelingsleder Christian Blaschke, fra Faaborg-Midtfyn Kommune, der sammen med Kerteminde Kommune i år arrangerer jobmessen.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

Jobcentrene, A-kasserne på Fyn og AMK Syd

- Arrangørere af Jobmesse Fyn 2016