Spring til indhold
Nyhed

Sundheds- og ældreministeren kommer til Odense for at høre om demens

23-11-2015

- I forbindelse med arbejdet med den kommende demenshandlingsplan tager jeg nu rundt i landet for at lytte til dem, der ved allermest og har området tæt inde på livet i hverdagen. Her mener jeg ikke mindst de demente selv og deres pårørende, men også fagprofessionelle, organisationer og kommuner. Det er afgørende for mig at blive klogere på deres erfaringer, så handlingsplanen kan komme til at gøre en konkret forskel for mennesker med demens og deres pårørende, siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde.

 

Kl. 14:15 ankommer ministeren til plejecenteret Svovlhatten, som er et af de plejecentre i Odense, der har specialiseret sig i demens. Ud over en rundvisning på stedet bliver der en gennemgang af velfærdsteknologi og demens, samt fremlagt tanker omkring hvordan også arkitekturen i ”Byen for Livet” kan bidrage til et bedre liv for bydelens beboere.

 

- Jeg er glad for, at ministeren gerne vil høre mere om, hvordan vi i Odense arbejder med demens. Vi ønsker at fortælle om vores erfaringer på området og ikke mindst vores ambitioner omkring ”Byen for Livet”. I fremtiden skal Odense være det sted, man ser hen, når man vil vide, hvordan mennesker med demens får mest mulig livskvalitet.

 

Afslutningsvis går turen til Kallerupvej, som er et rådgivnings- og kontaktcenter for demensramte og pårørende drevet primært af frivillige kræfter. Her vil ministeren får et indblik i det arbejde, Kallerupvej gør, og høre mere om stedets historie og tilgang. Besøget slutter kl. 17.

 

Presse og program

Pressen er velkommen til at deltage efter aftale med presseansvarlig Christian Marcussen på tlf. 5128 4251.

 

Det vil være muligt at tale med minister og rådmand omkring kl. 16:50, ligeledes efter aftale.

 

Kl 14.15 Ministeren ankommer til plejecenteret Svovlhatten, der ligger Svovlhatten 2B.

 

Kl 14.25 Ældre- og Handicaprådmand Brian Skov Nielsen byder velkommen og fortæller om dagens program.

 

Kl 14.30 Helene Bækmark, adm. Direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen, fortæller om Odenses demenstilbud, vores ambition på demensområdet, Byen for Livet.

 

Kl 15.00 Jonny Boye Bush, Chef for Plan og Byg, giver "billeder" på demenslandsbyen. Hvordan bygger og bor vi, så Indretning giver retning?

 

Kl 15.15 Helene Bækmark fortæller om Velfærdsteknologi og demens.

 

Kl 15.30 Rundvisning på Svovlhatten, Rehabiliteringsleder Lene Fonnesbæk.

 

Kl 15.50 Kørsel til Kallerupvej nr. 58.

 

Kl 16.00 Ankomst Kallerupvej, hvor der er præsentation af huset, rundvisning og snak med brugerne. Leder Ulla Thomsen.

 

Kl 17.00 Tak for i dag.