Spring til indhold
Nyhed

Stigende besøgstal på Hovedbiblioteket

28-12-2015

Siden Odense Centralbibliotek introducerede ekstra åbningstimer på Hovedbiblioteket, de såkaldte ubemandede ”gule timer”, har brugerne stille og roligt taget konceptet mere og mere til sig. Det er med god grund, at tiltaget blev permanentgjort d. 1. januar 2015, for ved slutningen af november 2015 udgør besøgene i de ”gule timer” omkring 20 % af det samlede besøg på Hovedbibliotek. Det skal ses i sammenhæng med at det samlede besøgstal i samme periode og generelt er steget.

 

- Jeg er glad for, at borgerne i Odense har adgang til så populært et tilbud – især for dem, der ikke nødvendigvis kan besøge biblioteket i den ”almindelige åbningstid”. Med dette tilbud får borgerne mere bibliotek for deres skattekroner, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Frem til 30. november 2015 har 640.000 brugere besøgt Hovedbiblioteket, og heraf er de 120.000 besøg foretaget i de ”gule timer”, hvor brugerne kan benytte bibliotekets selvbetjeningsløsninger, læse dagens avis eller finde læsning til togturen.

 

- Det er dejligt at se, at odenseanerne for alvor har fået øjnene op for at benytte Hovedbiblioteket på egen hånd. De gule timer er en god løsning for alle parter, hvor borgerne får yderligere adgang til alt fra studiepladser til dagens aviser, og hvor vi har et ekstra tilbud, der matcher bibliotekets ressourcer, udtaler bibliotekschef Kent Skov Andreasen.

 

- Denne udvikling håber vi fortsætter i 2016, hvor ombygningen af Hovedbiblioteket til Borgernes Hus går i gang.

 

Julen er selvfølgelig også både gul og grønImellem jul og nytår har Hovedbiblioteket også åbent i de gule timer morgen og aften – og selvfølgelig ”grøn” betjent åbningstid som vanligt med undtagelse af de gængse julehelligdage d. 24., 25., 26. december og 31. december samt 1. januar.

 

- Vi håber, at mange af vore brugere vil benytte en del af deres juleferie på biblioteket som afbræk fra julefrokoster og bytte-ræs. Vi har en masse gratis glæder for alle – bare kom og gør brug af dem, afslutter bibliotekschefen.

 

Se julens åbningstider for alle byens biblioteker her: https://www.odensebib.dk/nyheder/aabningstider-imellem-jul-og-nytaar-201516-0