Spring til indhold
Nyhed

Spektakulære kunstnere fra Berlin på byens eventyrlige julemarked

07-12-2015

Folk og faun

I en by højt mod nord, kommer en ganske særlig gæst på besøg. Eller rettere sagt, tre ganske særlige gæster. Det sker i de dage, hvor sneen ofte daler blidt, og hvor julelysene bringer glæde og varme i en tid, hvor solen ikke kan.

 

Det er ikke tre helt almindelige gæster, som kommer forbi Odense, for det er det, byen hedder. Det er en gylden engel, en pelsklædt faun og en storslået sol-dame. Tilsammen udgør de en magisk trio, som kan skabe forundring, fornøjelse og forskrækkelse, hvor end de begiver sig hen.

 

Faktisk er det første gang faunen er med på tur til det kolde nord. Og for borgerne i byen er det en ganske særlig ære at kunne kalde sig de første beskuere af dette eventyrlige væsen. Det skal siges, at hvis man er barn, kan man være heldig for et par guldmønter at få en tur i Faunens vogn.

 

H.C. Andersen Julemarkedet er stedet at være, hvis man vil være heldig at få et glimt af disse eventyrlige og magiske figurer. Og specielt den sidste weekend vil de være synlige for den almindelige beskuer.

 

Kom forbi H.C. Andersen Julemarkedet i Odense den 12. og den 13. december i det herrens år og lad dig forbløffe af de magiske væsner, der begiver sig omkring ved Sortebrødre Torv, I. Wilhelm Verners Plads, Overgade og Møntergården.

 

Fakta:

Bag den skinnende engel, den pelsklædte faun og sol-damen gemmer sig den berlinske kunstnergruppe Dulce Compania, der har specialiseret sig i eventyrfigurer.

De deltog for første gang på H.C. Andersen Julemarkedet i 2014 med deres store hvide engle på stylter. Se mere om www.dulce-compania.com

Besøget er blevet i stand i samarbejde med Fra Gade til By-projektet.

 

Fotokreditering:

Faun: Sebastian Kiener

Sol: RastaGolden

Angel: Subuddha Dadaware

 

Åbningstider for H.C. Andersen Julemarkedet 2015:

Fredag d. 11. dec. 15-19

Lørdag d. 12. dec. 10-18

Søndag d. 13. dec. 10-17

 

Der er fri adgang til julemarkedet.

 

www.hcajulemarkedet.dk

www.facebook.com/julemarkedet

#hcajulemarkedet