Spring til indhold
Nyhed

Rismarksbroen: trafikken dobbeltrettes den 26. oktober 2015

28-09-2015

For at fremtidssikre Rismarksbroen gennemgår den for tiden en omfattende renovering. Det har været en prioritering at holde broen åben for trafik under arbejdet, og fra den 26. oktober bliver det igen muligt for biler og varevogne at passere Rismarksbroen i begge retninger.

 

I den første uge efter åbningen af den dobbeltrettede trafik på Rismarksbroen vil der kunne opstå udfordringer i spidsbelastningsperioderne. Krydset ved Rugvang/Rismarksvej syd for broen er nemlig under ombygning og vil først være endelig på plads den 31. oktober.

 

- Åbningen for dobbeltrettet trafik på Rismarksbroen er en rigtig glædelig nyhed for mange odenseanere og erhvervsdrivende i området. Nu bliver det nemmere at komme på arbejde, ud at handle, på biblioteket eller til læge i lokalområdet, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind og fortsætter:

 

- Det er mig meget magtpåliggende, at den fysiske transformation af Odense til en moderne storby og de hertil hørende omlægninger af trafikken skal være til mindst mulig gene for odenseanerne. Jeg er glad for, at vi den 26. oktober igen åbner for biler og varevogne i begge retninger. Den første uge efter åbningen vil vi kunne risikere at opleve kødannelser i spidsbelastningsperioderne, men så kan vi jo glæde os over, at vi allerede fra den 31. oktober vil opleve den fulde effekt af genåbningen, når ombygningen af krydset ved Rugvang/Rismarksvej syd for broen står færdig.

 

Der bliver plads til personbiler og varevogne i begge retninger, fordi cyklister og fodgængere flyttes til en erstatningssti gennem ådalen. Stien bliver asfalteret, belyst og indgår i vintertjenesten, så den også ryddes og saltes. Lastbiler over 3500 kg og bredere end 2 meter kan ikke længere bruge Rismarksbroen, men må finde andre ruter.

 

Helt praktisk lægges trafikken om natten mellem den 25. og 26. oktober, så Rismarksbroen er klar til personbiler og varevogne mandag morgen.