Spring til indhold
Nyhed

Plejecenterbeboere Fyn rundt i rickshaws

31-08-2015

Seks medarbejdere fra Odense Kommune, syv frivillige og to cykelsmede er i gang med at gøre sig klar til at fragte 21 odenseanske plejecenterbeboere sikkert Fyn rundt i 11 rickshaws. Der er afgang fra Flakhaven torsdag den 3. september, hvor blandt andre rådmand Per Berga og rådmand Jane Jegind vil sende cykelkaravanen godt afsted.

 

”Cykling uden alder er et fantastisk koncept, som bygger på værdier som relationer, generøsitet og livsglæde. Der er tale om helt almindelige, frivillige borgere i Odense, der både til hverdag, men specielt også på denne tur, bruger deres overskud og fritid på at give ældre plejecenterbeboere gode oplevelser i det fri. Det rører mig meget, og jeg er sikker på, at denne tur Fyn rundt bliver en oplevelse, som plejecenterbeboerne vil huske altid,” siger Per Berga Rasmussen, rådmand på ældre- og handicapområdet i Odense.

 

Jane Jegind, rådmand på by- og kulturområdet, er også begejstret. Fra hende lyder det:

 

”Cykling uden alder er et vigtigt initiativ i Odense. Det er med til at skabe nærvær, samvær og glæde på tværs af generationer. Det er fantastisk at vide, at frivillige hver dag giver nogle af de seniorer, der ikke selv kan komme rundt på cykel, muligheden for at til at komme ud, mærke vinden i ansigtet og ikke mindst opleve byen. Derigennem får de mulighed for at opleve Odenses rige natur- og kulturliv på en helt ny måde. Jeg er helt sikker på, at turen rundt på Fyn vil være med til at give deltagerne endnu flere uforglemmelige oplevelser.”

 

Gode oplevelser venter forude

Den kommende tur Fyn rundt er nærmere betegnet en ”Tour de Østfyn”. Plejecenterbeboerne skal fra Odense til Faaborg med afstikkere til Kerteminde, Nyborg og Svendborg. Den samlede cykeltur er på 240 kilometer og vil byde på både smuk natur, hygge og nærvær samt oplevelser som grillfest, rock-koncert og slotsophold.

 

Og rygtet om det gode initiativ er allerede rejst i forvejen. I de tre overnatningsbyer kan deltagerne således se frem til officielle modtagelser af:

 

I Nyborg: Jan Johansen, medlem af folketinget (den 3/9)

I Svendborg: Lone Stærmose, næstformand i social- og sundhedsudvalget i Svendborg (den 4/9)

I Fåborg: Jane Heitmann, medlem af folketinget (den 5/9)

I Odense: Borgmesteren Anker Boye og pårørende (den 6/9)

 

Cykling uden alder

Den kommende tur Fyn Rundt er en del af konceptet ”Cykling uden alder”. Konceptet er baseret på frivillighed og blev startet i 2013. Initiativet er i dag forankret i Røde Kors, der samarbejder med de danske kommuner om at give beboerne på landets plejecentre muligheden for – gennem cykelture med frivillige piloter – stadig at være en del af samfundet og lokalmiljøet. Odense Kommune har været med i Cykling uden alder siden 2015, og der findes i dag en rickshaw på 15 odenseanske plejecentre. I alt har Røde Kors ca. 60 frivillige cykelpiloter i Odense, der benytter de 15 rickshaws.