Spring til indhold
Nyhed

Odenses transformation har født ideen til nyt efteruddannelsestilbud om Byudvikling

01-10-2015

Investorer og entreprenører har fået tillid til transformationen af Odense til en moderne storby. Byggerier skyder op på havnen, i midtbyen og ved campus, mens letbanen og det kommende supersygehus er under opførsel. Odense er i udvikling og vækst.

 

Men når byer vokser, gør udfordringerne det også. Flere pendlere, øget trafik, flere borgere på den samme plads og en modspiller i form af klimaforandringer med voldsommere regnskyl, stærkere storme og stigende vandstand.

 

Det er tanken, at videreuddannelsestilbuddet skal rette sig mod ledere og nøglemedarbejdere i bygge- og anlægsbranchen, inden for projektudvikling, finanssektoren, rådgiverbranchen, forsynings- og entreprenørvirksomheder samt kommuner. Alle er vigtige aktører i skabelsen af fremtidens byer.

 

Det er tanken, at læringsmiljøet kan kobles sammen med Odenses transformation og give deltagerne inspiration til casestudier og -analyser og måske som laboratorium for afprøvning af nye ideer.

 

En spændende mulighed

Ideen blev lanceret på Arkitekturens Dag i Odense, hvor By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) og dekan på SDU Simon Møberg Torp løftede sløret for tankerne bag.

 

- Efteruddannelsen skal få deltagerne til at udfordre hinandens fagligheder samt sikre en forståelse for, at byernes komplekse problemstillinger gør samarbejde og nytænkning på tværs af faglighederne nødvendigt. Når byerne er i stor vækst, bliver vi nødt til at kigge på både udfordringer og muligheder, så vi fortsat kan have smukke og funktionelle byer med gode rammer for borgernes hverdag og udfoldelse, siger Jane Jegind, By- og Kulturrådmand.

 

Syddansk Universitet finder også ideen meget interessant.

 

- Tanken om byen som case og laboratorium tiltaler mig meget. Deltagerne vil kunne være en del af bymiljøet og udviklingen, og det vil skabe en anderledes spændende og attraktiv ramme for undervisningen og projektarbejdet. Jeg mærker en stor interesse for projektet hos branchens parter. Forudsætningen for at efteruddannelsestilbuddet kan realiseres er dog, at der findes ekstern finansiering, siger dekan og formand for uddannelsens styregruppe Simon Møberg Torp.