Spring til indhold
Nyhed

Odenses nye kulturpolitik er klar til brug

12-11-2015

Det var et enigt byråd, som onsdag den. 28. oktober godkendte den reviderede udgave af Odense Kommunes Kulturpolitik – Med odenseanerne i centrum, der i høj grad afspejler Odenses transformation til en moderne dansk storby.

 

- Der er fuld fart på Odense og ikke mindst på byens kulturliv - og sådan skal det være i en moderne pulserende storby. I By- og Kulturudvalget er vi stolte over at kunne offentliggøre den kulturpolitik, som skal være med til at præge udviklingen af Odense. Et rigt kunst- og kulturliv er afgørende for odenseanernes, erhvervslivets og omverdenens oplevelse af Odense, og derfor spiller Kulturpolitikken en helt central rolle i storbytransformationen, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Kulturpolitikken er blevet til i en proces, hvor byens kulturaktører og odenseanerne har haft rig mulighed for at byde ind. Der har blandt andet været afholdt tre offentlige debatarrangementer, hvor kulturlivet i Odense har været på dagsordenen.

 

- Det har gennem hele processen været vigtigt for By- og Kulturudvalget at få skabt en kulturpolitik, som både byens kulturaktører og odenseanerne kan se sig selv i. Kulturaktørerne skal have befordrende og inspirerende rammer at arbejde med, så de kan skabe de kulturoplevelser, der kan få publikum til at tabe underkæben, fortæller Jane Jegind og fortsætter:

 

- Odenseanerne er omdrejningspunktet for det hele. Vi tror på, at mødet med kunst og kultur har potentialet til at gøre os mere robuste og kompetente i mødet med omverdenen. Derfor skal alle odenseanere uanset alder, hvor i Odense man bor, eller om man er til folkedans eller street art, have mulighed for at opleve og deltage aktivt i kulturlivet, siger Jane Jegind.

 

Formålet med Kulturpolitikken er at sikre et konstant fokus på en tidssvarende udvikling af kunst- og kulturområdet i Odense. De fire prioriterede mål, som fremadrettet sætter retningen for arbejdet med kunst- og kulturområdet i Odense Kommune, er:

  • Kultur bidrager til menneskelig værdi og livskvalitet
  • Kultur danner fællesskaber
  • Kultur skaber vækst
  • Kulturen som dynamo for den mentale transformation til moderne storby

- De nye mål og indsatsområder afspejler en anerkendelse af, at kunst og kultur spiller en større og større rolle i den moderne samfundsudvikling. Kunst- og kulturoplevelser er godt for vores mentale sundhed og styrker vores fællesskab. Samtidig er et rigt kunst- og kulturliv afgørende for bosætning og kulturturisme. Med Kulturpolitikken favner vi både kultur som det helt nære og som generator for byudvikling og vækst, slutter Jane Jegind.

 

Læs hele Kulturpolitikken – Med odenseanerne i centrum på www.odense.dk/kulturpolitik