Spring til indhold
Nyhed

Odense-forening og frivillige i spil til idrætspriser

18-11-2015

Nu kan der være hæder og anerkendelse på vej til Odenses rige foreningsliv. Således er både Odense Sportscentrum og to odenseanske frivillige nomineret til fornemme priser – førstnævnte er klar til semifinalen i Danskernes Idrætspris, mens de to frivillige er nomineret til Nordeas Gør Det Muligt-pris 2015.

 

- Det er dejligt, at der bliver sat fokus på foreninger og frivilliges betydning for vores hverdag. De er med til at give indhold og fællesskab i livet, og det kan man ikke undervurdere betydningen af. Jeg krydser naturligvis fingre for, at alle kommer helt til tops, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at rette en varm tak til Odenses foreninger og frivillige for deres store indsats, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Odense Sportscentrum er blandt de nominerede til Danskernes Idrætspris. Det er fynboerne selv, der har sendt Nordeuropas største Multi- og Kampsportshus videre til semifinalen, og nu er det op til DIF’s bestyrelse, om Odense Sportscentrum skal videre til finalen.

 

Siden åbningen har Odense Sportscentrum været rammen om et væld af sportsgrene fra kampsport over yoga til klatring, og huset har også været aktiv i ”den åbne skole” med spændende tilbud til elever i Odenses folkeskoler.

 

Vinderen af Danskernes Idrætspris bliver offentliggjort den 9. januar 2016 ved DR’s Sportsgalla.

 

Anerkendelse af de frivillige

Ved samme arrangement bliver Nordeas Gør Det Muligt-pris også uddelt. Den bliver givet til en person, klub eller team, som på frivillig basis har gjort en helt særlig og aktiv indsats for at få børn og unge til at dyrke sport og motion. Her er to potentielle vindere fra Odense – Allan Poulsen og Maria Brumvig.

 

Mens Allan Poulsen er kendt fra sin tid i Odense Boldklub og som massør for fodboldlandsholdet og håndboldpigerne, er det engagementet i Cykling Odense, der har sikret ham en nominering fra Nordea. Som initiativtager, organisator, fundraiser med mere har Allan Poulsen sat cykelaktiviteter på skoleskemaet med aktivitetsdage, undervisningsforløb og skoleturneringer for 6. – 7. klasse i Thorvald Ellegaard Arena.

 

Maria Brumvig er nomineret for sin store indsats for børne- og ungdomshåndbolden i Bolbro GIF. Efter flere års fravær er de unge håndboldspillere vendt tilbage til foreningen, hvilket ikke mindst er Maria Brumvig fortjeneste. Desuden er hun projektleder i Odense for DIF’s integrationsprojekt Get2Sport, og hun står bag afviklingen af en håndbolddag for nytilkomne flygtningebørn.

 

- Der er mange hundrede frivillige, som gør en stor forskel hver eneste dag. Desværre er det ikke muligt at hylde alle Odenses frivillige, men dem repræsenterer Allan Poulsen og Maria Brumvig også, når de er nominerede til Gør Det Muligt-pris 2015, siger Jane Jegind.

 

Det er op til brugerne på Facebook at afgøre, hvem der skal vinde årets Gør Det Muligt-pris. Afstemningen foregår på Nordeas Facebook-side, og der kan stemmes på Allan Poulsen, Maria Brumvig eller en af øvrige nominerede på https://www.facebook.com/NordeaDanmark/?sk=app_522570621207181