Spring til indhold
Nyhed

Odense sender ambitiøs beskæftigelsespolitik i høring

15-12-2015

- Alt for mange borgere står uden for arbejdsmarkedet. Det påvirker den enkelte borger personligt såvel som økonomisk. Og den alt for høje ledighed påvirker kommunekassen. Heldigvis er der positive tendenser i det odenseanske erhvervsliv, og med den kommende beskæftigelsespolitik sætter vi som politikere målet og lægger rammerne for, hvordan vi udnytter disse muligheder til fordel for både virksomheder og borgere, siger rådmand Steen Møller.

 

Indholdet i den nye politik er resultatet af Beskæftigelses- og Socialudvalgets arbejde igennem 2015. I årets løb har der været gennemført udvalgsmøder hos virksomheder, organisationer og samarbejdspartnere. Dertil kommer inspiration fra 50 besøg i virksomheder, hvor rådmanden sammen med forvaltningens ledelse har været på firmabesøg for at høre, hvad Odense Kommune kan gøre for vækst i den enkelte virksomhed.

 

- Den kommende politik står således allerede på et godt fundament. Men vi ønsker nu at gå bredere ud og har derfor direkte bedt 70 repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter, virksomheder og organisationer om input, inden udvalg og byrådet endelig debatterer og beslutter den kommende beskæftigelsespolitik.

 

- Det ambitiøse mål for planen er, at Odense går fra en ledighed på 6,1 til 3,4 procent, der forventes at være landsgennemsnittet i 2020, siger Steen Møller.

 

Beskæftigelsespolitikken vil efter vedtagelsen blive nedbrudt i konkrete handleplaner og herefter implementeret i bl.a. den årlige beskæftigelsesplan.

 

Udkast til beskæftigelsespolitikken vedlægges.

 

Odense i job - Beskæftigelses- og Socialudvalgets beskæftigelsespolitik