Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune byder nye statslige arbejdspladser velkommen

01-10-2015

Det er er samlet byråd, der har stået bag arbejdet for at få del i de statslige arbejdspladser, som nu bliver flyttet væk fra København. Der er derfor udbredt tilfredshed blandt byrådsmedlemmerne med, at det arbejde har båret frugt.

 

-Odense er med sin placering midt landet et oplagt sted at placere statslige arbejdspladser. Vi vil nu gå i tæt dialog med de involverede fagforeninger for at sørge for en tryg overgang for de berørte medarbejdere og deres familier, siger Odenses borgmester, Anker Boye (A).

 

Odense er midt i en transformationsproces til en moderne storby. Og med placeringen af 286 statslige arbejdspladser i Odense bliver den udvikling styrket.

 

-Først og fremmest skal der lyde en varm velkomst til medarbejderne og meget gerne også deres familier. Det er en rigtig god nyhed for Odense og for Fyn. Vi har arbejdet for at få del i den her udflytning, og at det lykkedes er rigtig godt. Nu ligger der en stor og vigtig opgave i at præsentere byen og øen for de nye medarbejdere og deres familier, så de føler sig hjertelig velkommen, siger Jane Jegind (V), By- og Kulturrådmand i Odense Kommune.

 

De 286 arbejdspladser fordeler sig på 177 i Socialstyrelsen, 50 i Spillemyndigheden, dele af Styrelsen for Forskning og Innovation betyder flytning af 39 arbejdspladser, mens SKAT flytter 20 arbejdspladser til Odense.

 

-Odense er i gang med at genopfinde sig selv og skabe et alsidigt jobmarked, og vi har et stort velfungerende universitet, der udklækker kvalificeret arbejdskraft. Så det glæder mig selvfølgelig enormt meget, at byens udvikling kan understøttes af nye spændende arbejdspladser, siger Social- Og Beskæftigelsesrådmand Steen Møller (C).

 

-Vi har hele tiden ment, at det gav god mening at flytte statslige arbejdspladser væk fra København. Så det glæder mig meget, at det nu sker i det her omfang. Jeg er sikker på, at placeringen af de mange arbejdspladser i Odense er godt for både dem der flytter ud og for Odense, mener byrådsmedlem i Odense Kommune, Alex Ahrendtsen (O).

 

- At en del af de statslige arbejdspladser ender i Odense er godt for Odense, og styrker væksten på hele Fyn, siger Ældre- og Handicaprådmand, Brian Skov Nielsen (Ø).

 

-Det er en god dag for vores by, som skubber på Odenses positive udvikling. Nu skal vi hurtigt i gang med at finde en god løsning for de medarbejdere, hvis arbejdsplads flytter til Odense, siger Brian Dybro (F), 1. viceborgmester i Odense Kommune

 

Vi havde håbet og arbejdet på, at Odense med sin centrale placering ville få glæde af den her udflytning. Det er et stort skulderklap, at det er lykkedes, mener Børn- og Ungerådmand , Susanne Crawley Larsen (B).