Spring til indhold
Nyhed

Odense kåret til Årets Iværksætterkommune 2015

20-11-2015

Prisen som Årets Iværksætterkommune gives til Odense Kommune på baggrund af den fokus, der er på at skabe optimale rammer for dem, der gerne vil starte og drive deres egen virksomhed.

 

- Odense Kommune har iværksætteri som en del af vores vækststrategi, hvor vi satser på at skabe de bedste rammer for dem, der har idéerne og modet til at prøve deres visioner af i virkeligheden. Det er det, vi nu ser frugten af, når fx robot- og dronevirksomhederne knopskyder med nye iværksætterfirmaer med nye tanker, produkter og gå på mod, siger Odenses Borgmester Anker Boye(A).

 

Prisen gives af Dansk Erhvervsfremme, som sammen med repræsentanter fra Dansk Industri, Erhvervsstyrelsen, Dansk Iværksætterforening og Fonden for Entreprenørskab i dommerkomitéen har udvalgt Odense Kommune som årets prisvinder.

 

-Kåringen af Odense Kommune til Årets Iværksætterkommune 2015 er et bevis på værdien af samspillet mellem en initiativrig og erhvervsvenlig kommunal forvaltning, og et ressourcestærkt lokalsamfund, der sammen signalerer til iværksætterne, at man ser dem som et uundværligt aktiv. Titlen som Årets Iværksætterkommune er dermed ikke blot en podieplads - men også et udstillingsvindue, hvorfra Odenses gode initiativer og konstruktive lokale aktørsamspil kan inspirere andre kommuner, udtaler Jakob Rothborg, der er sekretariatschef hos Dansk Erhvervsfremme

 

I begrundelsen for at Odense Kommune løber med sejren vejer etableringen af den nye robotinnovationshal tungt. Hallen, der åbnede i oktober hos Teknologisk Institut i Odense, er etableret i samarbejde med Odense Kommune og branchefællesskabet Odense Robotics.

 

I Robotinnovationshallen kommer uddannelsesinstitutioner, erhvervslivet og eksperter til at arbejde sammen om at hjælpe robot-iværksættere godt på vej med deres idéer. Målet er, at det skal fostre 5 nye robotvirksomheder om året

 

- Vi har rigtig mange, der ønsker at prøve sig selv af som iværksætter. Det kan være et stort skridt ind i en ukendt verden, men når man eksempelvis hjælpes på vej af dygtige og engagerede medarbejdere i Erhvervskontakten, så kan man drage nytte af en lang række værktøjer og tilbud. Herved bliver det hele en smule mere trygt, og man får samtidig hjælp til at få udstukket den rette kurs fra start. Vores Iværksætterfestival – som er den eneste af sin slags i Danmark – er for mig et godt eksempel på, at vi i Odense vil iværksætterne og sætter handling bag vores ord, siger Jane Jegind (V), By- og Klturrådmand i Odense Kommune.

 

Odense vandt også prisen som Årets Iværksætterkommune i 2009. At valget igen faldt på Odense er også et anerkendende skulderklap til de uddannelsesinstitutioner, erhvervsorganisationer, netværk og ildsjæle, der er med til at skabe et sundt og dynamisk iværksættermiljø i Odense Kommune.

 

Prisen som Årets Iværksætterkommune bliver officielt uddelt i Videnbyen i Odense fredag den 20/11 kl. 14.30, som en del af et større arrangement, der markerer afslutningen på Iværksætterugen i Odense.

 

Adressen er:

Syddanske Forskerparker

Videnbyen, Cortex Park 26

5230 Odense M