Spring til indhold
Nyhed

Odense er blandt de nominerede som Årets Iværksætterkommune

11-11-2015

Iværksættere i Odense har mange muligheder for at få sparring og hjælp, heriblandt gratis individuel iværksættervejledning, afklaringsforløb for kommende iværksættere, kontorlokaler i det kreative kontorfællesskab, Stjerneskibet, samt iværksættercaféer og –kurser. Dette er også blevet bemærket uden for kommunegrænsen, da Odense netop er blevet nomineret til årets iværksætterkommune.

 

- Jeg er meget stolt af, at Odense er blandt årets nominerede. Men nomineringen er i lige så høj grad et anerkendende skulderklap til de mange uddannelsesinstitutioner, erhvervsorganisationer, netværk og ildsjæle, som er med til at skabe et sundt iværksættermiljø. Sammen gør vi alt, hvad vi kan, for at ruste iværksætterne til livet som selvstændig, siger By- og kulturrådmand Jane Jegind.

 

Også chefen for ErhvervsKontakten, Anette Pihl Nielsen, er glad for nomineringen:

 

- Mine medarbejdere og jeg er meget stolte af nomineringen. Vi samarbejder hver dag med byens iværksættere, og selvom det primære mål er at gøre en forskel for dem, deres idéer og virksomheder, er det da rart at blive anerkendt nationalt.

 

Iværksætterfestival i uge 47Ud over gratis individuel iværksættervejledning og diverse kurser står Odense også bag den årligt tilbagevendende Iværksætterfestival. Formålet med festivalen er at tilbyde hel uge, hvor alle landets iværksættere har mulighed for at blive inspireret samt få viden og kundskaber med hjem, som kan anvendes i virksomheden eller til opstarten heraf.

 

Programmet, som afvikles fra 16.-20. november, består af 14 workshops samt et stort eksklusivt afslutningsevent med iværksætteren Martin Thorborg som hovednavn.

 

Fakta

  • Vinderen annonceres i uge 47, som er den internationale iværksætteruge.
  • Odense vandt prisen som Årets Iværksætterby i 2009.
  • I 2015 er Odense, Esbjerg, Skive, Vejle og Viborg nomineret til prisen.
  • ErhvervsKontakten er Odense Kommunes erhvervslivs egen indgang til de offentlige myndigheder og hjælper med alt fra flytning af virksomhed, ombygning og rekruttering til forretningsudvikling.
  • For mere information om Odenses Iværksætterfestival: www.odense.dk/startup
  • Alle kommuner har mulighed for at indstille sig selv og sine aktiviteter til prisen.