Spring til indhold
Nyhed

Odense ansætter syv ekstra virksomhedskonsulenter

19-08-2015

Rent praktisk styrkes det opsøgende virksomhedsarbejde med yderligere 7 medarbejdere. Det er en opgradering af indsatsen med tæt på 20%! Opgraderingen er blevet mulig gennem en omprioritering af ressourcerne inden for forvaltningen.

 

Rådmand i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Steen Møller forklarer:

 

- Som rådmand er det mit mål at sikre, at Beskæftigelses- og Socialforvaltningen fokuserer på kerneopgaven: At få flest muligt borgere i arbejde eller beskæftigelsesrelevant uddannelse. Jeg har i de seneste 6 måneder besøgt mere end 30 virksomheder. Og de er optimistiske, ser frem til nye ansættelser – og glæder sig over ordre fremgangen. Men de peger også på, at manglen på arbejdskraft faktisk én af de væsentligste udfordringer. Her er Odense Kommune klar til at spille en mere fokuseret rolle, siger Steen Møller

 

Tidligere er initiativer som ’Industri i vækst’ igangsat. ”Industri i Vækst” er et partnerskab mellem erhvervslivet, fagbevægelsen og uddannelsesinstitutioner. Formålet er at sikre arbejdskraft til fremtidens industrijobs, og dermed vækst og udvikling i Odense og på Fyn.

 

- Hvis vi ikke er på forkant med udviklingen, risikerer vi at skulle hente arbejdskraft udefra, mens vi har ledig lokal kapacitet gående. Det har vi ingen interesse i. Det tager tid at videreuddanne og eventuelt omskole medarbejdere, og derfor er det vigtigt, at vi har et tæt samarbejde med virksomhederne, så vi kan løse problemerne allerede inden de opstår, slutter Steen Møller.