Spring til indhold
Nyhed

Nyt kollegie i Odense giver 250 cykler til studerende

04-09-2015

September er lig med studiestart, og når beboerne på det nye Campus Kollegiet ved Syddansk Universitet flytter ind i deres nye hjem, kan de glæde sig over, at alle beboere får tilbudt en cykel som en del af lejemålet. Det er A. P. Møller Fonden, der har foræret Odense og Syddansk Universitet det nye kollegie, og det er noget helt nyt, at et kollegie tilbyder cykler til studerende.

 

- Kollegiet er et mødested for danske og internationale studerende, og det er naturligt, at de sammen får glæde af den stærke danske cykelkultur. Måske kan de udenlandske unge endda tage den tohjulede transportform med sig hjem – til inspiration for byudvikling rundt om i verden, siger A.P. Møller Fondens direktør, Henrik Tvarnø.

 

Odense er en af landets største studiebyer, og de mange studerende skaber liv i bybilledet. Med mange nye tilflyttere er det vigtigt, at der er gode studieboliger, så de studerende føler sig hjemme i Odense. Derfor glæder Jane Jegind sig både over kvaliteten af det nye kollegie og over cyklerne, som gør det lettere for beboerne at blive en vigtig del af Odense.

 

- Tidligere på året blev Odense kåret til Årets Cykelkommune, og jeg må sige, at initiativet med cykler til de nye beboere på Campus Kollegiet passer perfekt til byens gode cykelmuligheder. Aktuelt er vi ved at udbygge ruten fra bymidten til SDU til en supercykelsti, så det er oplagt at stille en cykel til rådighed, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) og fortsætter:

 

- En cykel giver mobilitet. De studerende kan let og hurtigt komme ind til midtbyen og få glæde af Odenses mange oplevelser og arrangementer. Vi har en fantastisk by med meget at byde på, og det er vigtigt, at de studerende bliver en del af det. Vi ser gerne, at de unge får lyst til at blive i byen, når deres studietid er overstået, og så er det vigtigt, at de lærer Odense at kende.

 

Det nye Campus Kollegiet bliver naturligvis velforsynet med cykelparkeringspladser, men der kommer også 16 pladser til bilen. Når Odense Letbane åbner, vil den køre tæt forbi kollegiet og styrke muligheden for hurtig transport til bymidten.

 

Campus Kollegiet fik sine første beboere den 1. september 2015, mens den officielle åbning blev afholdt fredag den 4. september. Bygherren for projektet har været Fonden Universitetskollegiet, som er stiftet af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Byggeriet er tegnet af C. F. Møllers arkitekter, og det omfatter tre forbundne 15-etagers bygninger, som i alt indeholder 250 studenterboliger.