Spring til indhold
Nyhed

Nu kommer Odenses parkeringspladser på mobilen

06-11-2015

Det varer ikke længe, før julegaverne skal findes, og det betyder travlhed i Odenses gader. Hvis der er brug for bilen til at få gaverne hjem under træet, er By- og Kulturforvaltningen nu klar med en hjælpende hånd.

 

www.odenseparkering.dk er der information om mere end 4000 parkeringspladser i bymidten og på havnen. Det er blandt andet muligt at se priser, betalingsperioder og tidsbegrænsninger, og der er livedata for 1200 pladser. Hjemmesiden er mobiloptimeret, så den kører godt på smartphonen – og i midten af december kan den hentes som applikation til iPhone og Android.

 

- OdenseParkering er et eksempel på en Smart City løsning, hvor ny teknologi er med til at skabe en bedre by for alle. Når man kan se, hvor de ledige pladser er, så er det muligt køre direkte hen til en ledig p-plads. Det sparer tid, giver mindre irritation og medvirker til mindre p-søgende trafik, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) og fortsætter:

 

- Det er af afgørende betydning, at byen og handelslivet fungerer trods de mange trafikale omlægninger i byen. Her er OdenseParkering et spændende tiltag.

 

På hjemmesiden får brugeren vist p-pladser, som er offentligt tilgængelige. Der vises både gratis parkering og betalingsparkering, og hjemmesiden dækker parkeringspladser administreret af Odense Kommune (Odense City Parkering), Apcoa Parking, Q-park og Parkzone. Hjemmesiden viser ikke p-pladser med plads til mindre end 10 biler og heller ikke kundeparkering, personaleparkering og p-pladser, der kræver et særligt abonnement.

 

www.odenseparkering.dk bliver løbende opdateret, så bilisterne kan se de aktuelle muligheder, hvis der bliver ændret på parkeringspladserne i Odense. Desuden er Odenses Ruteplanlægger integreret, så bilisterne kan se deres ruter til og fra p-pladserne med udgangspunkt i aktuelle trafikomlægninger.

 

- Jeg håber, at folk vil tage godt imod OdenseParkering. Det er en god udnyttelse af vores viden og data, som kommer borgerne til gavn på en brugervenlig måde. Hjemmesiden peger ind i fremtiden, hvor vi skal blive endnu bedre til at udnytte byens data for at skabe en god hverdag, siger Jane Jegind.

 

www.odenseparkering.dk er i luften nu.

 

Fakta

  • www.odenseparkering.dk giver overblik over de mange forskellige parkeringsmuligheder i Odenses centrum, og den indeholder detaljerede oplysninger omkring p-pladserne.
  • Ved betalingspladser er der oplysninger omkring pris, betalingsperiode og betalingsmidler. Ved gratis p-pladser er der oplysninger omkring tidsbegrænsning og perioden, hvor tidsbegrænsningen er gældende.
  • Der er detaljerende oplysninger omkring handicapparkering i bymidten, herunder bredde og længde på p-bås, om der er plads til lift, jævnhed af belægning m.v.
  • På de almindelige p-pladser er der også detaljerede tilgængelighedsoplysninger, herunder jævnhed på belægningen, tilgængelighed til betalingsstander og pris for biler med invalideskilt.
  • Det er muligt at slå en række filtre til, så brugerne f.eks. kan vælge kun at få vist de p-pladser, hvor de kan betale med dankort, p-pladser, der koster max 12 kr./time eller p-pladser med den nødvendige frihøjde.
  • Der er applikationer på vej til iOS og Android. De forventes klar medio december 2015.
  • Data vedr. parkering udstilles som åbne data på Odense Data Platform (odensedataplatform.dk) og den nationale platform opendata.dk. Det betyder, at private aktører/udviklere kan anvende Odenses data om parkeringspladser i egne løsninger.
  • www.odenseparkering.dk er udviklet i et samarbejde mellem By- og Kulturforvaltningen og webudviklerne Christian Corfixen, Peter Rasmussen og Andreas Lind.