Spring til indhold
Nyhed

National cykelkonference kommer til Odense

02-11-2015

Danskerne er glade for deres cykler, og der bliver trådt mange kilometer hver eneste dag. Men der er stadig mange gevinster ved at tænke cyklen ind i byplanlægningen, og det er blandt det, der bliver diskuteret på den nationale cykelkonference, som afvikles i Odense i 2016 – fra 31. maj til 1. juni.

 

Konferencen afholdes hvert år, og det sker i et samarbejde mellem årets værtskommune, Cyklistforbundet og Vejdirektoratet. I 2015 var der 200 deltagere samt 13 udstillere på konferencen.

 

- Vi glæder os til at byde deltagerne velkomne til Odense. Som kommune satser vi meget på cyklen, og det blev også anerkendt med kåringen som Årets Cykelkommune 2015. For mig er det vigtigt, at vi gør cyklen til et nemt valg uden at genere de øvrige trafikanter, og det kræver god planlægning. Her bliver det spændende at følge konferencen, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Konferencen er en platform for to dages vidensudveksling, erfaringer og inspiration på cykelområdet for kommunale planlæggere, teknikere og alle andre med interesse for cykelpolitik og cykelfremme. Ved konferencen i 2015 kunne deltagerne blandt andet høre oplæg om supercykelstier, skolecykling, cykelturisme, sikkerhed og motivation med mere.

 

Det er anden gang, at Odense skal være vært for cykelkonferencen. Det skete senest i 2008.

 

I maj i år blev Odense kåret til Årets Cykelkommune af Cyklistforbundet – for første gang. En af Odenses store satsninger er Cykelhandlingsplanen med 24 forskellige projekter, som lanceres løbende fra efteråret 2014 og frem. Budgettet er på 30 millioner kroner, og de skal blandt andet bruges på supercykelstier, flere cykelparkeringspladser samt store indsatser målrettet byens skoleelever og studerende.