Spring til indhold
Nyhed

Lilleputskole har vokseværk

10-11-2015

I 2010 havde Spurveskolen kun 143 elever og udsigt til at blive lukket. Siden er elevtallet vokset så kraftigt, at politikerne har måtte finde 16,1 millioner kroner til at udvide skolen. Der skal blandt andet bygges fem nye klasseværelser.

 

Det betyder, at rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen, Susanne Crawley Larsen (R), og rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Jane Jegind (V), torsdag den 12. november kan tage det første spadestik til et byggeri, der skal udvide Spurvelundskolen med 700 ekstra kvadratmeter.

 

-Det er jo en dejlig udvikling, at Spurvelundskolen er gået fra at være lukningstruet til at skulle udvides. Jeg glæder mig på børnenes vegne, for de får bedre og mere inspirerende lokaler at lære dansk og matematik i. Samtidig vil jeg gerne rose det stærke lokalsamfund omkring Spurvelundskolen, for udvidelsen skyldes i høj grad også deres vedholdenhed, siger Susanne Crawley Larsen (R).

 

Landsbyskole med vokseværk

Siden store protester fra lokalsamfundet reddede skolen i 2010, har Spurvelundskolen haft vokseværk. Der er nu 222 børn på skolen, og i 2018 vil der være 100 flere elever end i 2010.

 

Allerede i dag kniber det med pladsen på skolen. Nogle elever bliver undervist i en gammel pavillon, andre har natur- og teknikundervisningen i en gammel inspektørbolig. Men det skal være fortid, for nybyggeriet skal ruste skolen til alle de nye elever.

 

-Jeg glæder mig til at tage første spadestik på Spurvelundskolen, for baggrunden for byggeriet er jo i virkeligheden en solstrålehistorie, nemlig at der kommer flere børn i området. Det er vigtigt med liv i alle dele af kommunen, siger rådmand Jane Jegind (V), By- og Kulturforvaltningen.

 

Tredje spadestik for skoleleder

At Spurvelundskolen er en overlever, kan Kirsten Folkersen bevidne. Hun har været skoleleder siden 2009, og har oplevet både lukningsplaner, men også flere om- og nybyggerier på skolen. Faktisk er spadestikket hendes tredje, og hun glæder sig over, at fremtiden for skolen er endelig afklaret:

 

”Det har været en fantastisk rejse for Spurvelundskolen. Jeg er utrolig glad for, at vi nu kan udvide med helt moderne lokaler. Vi har en god skole, og nu får vi endelig mulighed for at udfolde det arbejde med børnene, som vi brænder for under helt andre rammer. Vi får et læringsmiljø som vi kan være stolte af, og som jeg synes, både skolens ansatte og elever fortjener. Jeg ser frem til at byde nye elever velkommen på vores skole”

 

Tid og sted:

Spadestikket finder sted torsdag den 12. november 2015 kl. 8.30 på Spurvelundskolen, Spurvelundsvej 16, 5270 Odense N. Pressen er velkommen til at se de to rådmænd svinge skolens særlige dobbeltspade foran alle skolens børn.

 

 

Mere om Spurvelundskolen

 

Spurvelundskolen har i dag 222 elever og dækker 0.-6. klasse.

 

Skolen har i årene 2010-2014 oplevet en stigning i elevtallet fra 143 til 212. Prognosen peger på, at stigningen fortsætter frem til 2017-2018, hvor der vil være ca. 240 elever på skolen. Fra 2018 falder elevtallet igen. Når det sker, vil den gamle pavillion, hvor eleverne modtager undervisning i dag, kunne rives ned.

 

Byggeriet koster 16,1 mio. kr. Det omfatter 700 kvadratmeter, der bygges til den oprindelige skole. De nye kvadratmeter rummer bl.a. fem nye undervisningslokaler, nye gruppefaciliteter for eleverne, et lærerforberedelsesrum, nye toiletter og garderober.