Spring til indhold
Nyhed

Kulturstyrelsen bør placeres på Fyn

21-08-2015

Når regeringen overvejer at flytte statslige arbejdspladser fra hovedstaden til resten af landet, bør den prioritere at placere Kulturstyrelsen på Fyn.

 

Det er opfordringen fra Jane Jegind, By- og Kulturrådmand i Odense og Lene Høsthaab, formand for Kulturregion Fyn samt Kultur- og Fritidsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune til regeringen og Kultur- og Kirkeminister Bertel Haarder.

 

- Jeg kan love, at det ikke vil være en enkelt by, men hele Kulturregion Fyn, der hilser Kulturstyrelsen velkommen. Her vil Kulturstyrelsen finde en yderst velfungerende og engageret samarbejdspartner i Kulturregion Fyn, og vi vil understøtte og assistere styrelsens arbejde, siger Lene Høsthaab (V).

 

Det er ikke mindst Fyns centrale placering midt i Danmark, der gør øen til et naturligt hjemsted for Kulturstyrelsen, som har opgaver og projekter i hele landet.

 

- Fyn har en central placering i Danmark, og det vil være naturligt og let for Kulturstyrelsen at komme ud og opleve det levende kulturliv, som findes overalt i landet. Således har vi i Odense iværksat en massiv kulturindsats som en del af byens udvikling til moderne dansk storby. Med en flytning til Fyn vil Kulturstyrelsen styrke nærværet med sine partnere i hele Danmark, siger Jane Jegind (V).

 

I henvendelsen til regeringen peger Lene Høsthaab og Jane Jegind på, at Kulturstyrelsen vil bidrage til at understøtte både vækst og arbejdspladser på Fyn, mens styrelsens arbejde kan styrkes yderligere af den centrale placering.

 

- Vi håber, at regeringen vil overveje Fyn som fremtidigt hjemsted for Kulturstyrelsen, og vi står parat til at gå i nærmere dialog om mulighederne og potentialet for Fyn og styrelsen, siger Jane Jegind.

 

Kulturstyrelsen er en styrelse i Kulturministeriet, som udmønter regeringens kulturpolitik på en lang række områder, herunder billedkunst, fortidsminder, medier og dagblade, museer og scenekunst. Kulturstyrelsen består af 280 medarbejdere og administrerer et årligt budget på ca. 4,8 mia. kroner.