Spring til indhold
Nyhed

Kæmpe street basket event, NBA 3X i Odense næste weekend

30-07-2015

NBA 3X er en verdensomspændende turnering, som for første gang nogensinde kommer til Danmark og Odense med vaskeægte NBA-stemning, besøg af basket legenden Robert Horry, NBA dunk team og street basket turnering.

 

Der har været stor tilslutning til NBA 3X og teams fra hele DK og Norden har i løbet af juli måned tilmeldt sig turneringen. Blandt de tilmeldte hold er forsvarende Danmarksmestre fra både 2013 og 2014 samt de nykårede svenske mestre fra 2015 og deres rivaler, der blev svenske mestre i både 2013 og 2014. Turneringen er for basket spillere indenfor et bredt felt af niveauer.

Udover selve turneringen giver NBAs Milwaukee Bucks dunk team ‘Rim Rockers’ en opførsel i halsbrækkende dunk – og basket tricks.

 

Eventet afholdes af NBA i samarbejde med Odense&Co og Sport Event Denmark, og det foregår på Havnepladsen i Odense den 8. og 9. august. GAME er turneringsafviklere og står desuden for et street sport event i Vollsmose, fredag den 7. august.

 

”Vi arbejder målrettet med at skabe opmærksomhed om Odense. Derfor er det også glædeligt, at det er lykkedes at tiltrække NBA, der som sportsbrand har global gennemslagskraft og kan begejstre mange forskellige mennesker”, siger borgmester i Odense, Anker Boye.

 

NBA legenden Robert Horry gæster NBA 3X

Den syv-dobbelte NBA championship-vinder Robert Horry kommer til Odense med NBA i august. Horry hører til i NBAs top-liga og høstede sit syvende NBA-championship som medlem af the Spurs i 2007. Han er én ud af kun 9 spillere som har vundet syv eller flere championship i NBA og den eneste heraf som ikke har spillet for 1960’ernes Celtics. Robert Horry gæster både Vollsmose street sport event om fredagen og hilser på fans, og vil være til stede på Odense Havn lørdag og søndag.

 

Street basket - en sportsgren i vækst

Street basket er i hastig vækst i Danmark og internationalt, fortæller streetsport organisationen GAME, som kan berette om en stor interesse omkring street basket hos børn og unge i de udsatte boligområder, hvor de er tilstede. Derudover arbejder det internationale basketball forbund på at gøre street basket til en OL disciplin.

 

Samtidig kan det, at NBA gæster Danmark og Odense, potentielt set skabe større opmærksomhed om basket og street basket – især for nye målgrupper mener Sport Event Denmark:

 

”Med NBA 3X i Odense har vi en unik mulighed for at række ud til og involvere nye målgrupper. NBA’s stjerner, som kommer til Danmark, er rollemodeller for eksempelvis de udsatte unge i Vollsmose. NBA 3X kan således være med til at sætte fokus på både streetkulturen og streetsporten,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

 

FAKTA OM NBA 3X i Odense

Turneringen i Odense er en del af den verdensomspændende NBA street basket turnering, NBA 3X – det er ikke bare street basket – det er også NBAs Dunk Show, det er hip hop og DJs, det er NBA legende, maskot, det legendariske trofæ: LARRY O’BRIEN TROPHY, publikumskonkurrencer mm.

 

NBA 3X turneringen er åben for alle basketballspillere, herunder foreninger, skoler, virksomheder, lokale “street” hold m.v.

 

Turneringen kommer til at have 71 hold fordelt på 8 forskellige rækker.

 

NBA Dunk Team

Milwaukee Buck Rim Rockers er det NBA Dunk Team, som besøger NBA 3X Odense. Milwaukee Buck Rim Rockers optræder til Bucks kampe med deres innovative og akrobatiske trampolin dunk shows og har gennem årenes løb sat flere vanvittige rekorder i Guinness World Records. Med flips, 360s, vilde afleveringskombinationer og masser af hang time, vil Rim Rockers have dig på kanten af sædet under hele showet.

 

NBA 3X Odense og street sport event den 7., 8. og 9. august

Fredag den 7. august, kl. 15.00 -19.00: Street sport event, Vollsmose Torv

Lørdag den 8. august, kl. 10.00 - 19.00 Odense Havn, Havnepladsen, Londongade 1

Søndag den 9. august, kl. 10.30 - 18.00 Odense Havn, Havnepladsen, Londongade 1

Antal hold: 71

 

Find hele programmet for alle dage her: http://nba3xodense.com/dk/